4.11.13

Θησαυροί στην τούμπα των αρχαίων Γετών Θρακών



Νοέμβριος 4, 2013.

«Κατά τη διάρκεια του έτους, οι Βούλγαροι αρχαιολόγοι έχουν κάνει νέες ανακαλύψεις σχετικά με την θρακική Τούμπα, στην περιοχή Σβεστάρι», ανακοίνωσε η αρχαιολόγος Δρ Ντιάνα Γκέργκοβα.


Η αρχαιολόγος τόνισε ότι πρόκειται για τάφους εξεχόντων προσώπων μια θρακικής φυλής, που οι Έλληνες αποκαλούσαν Γέτες.

Μεταξύ των πιο εκπληκτικών ανακαλύψεων ήταν μια χρυσή κασετίνα που είχε τοποθετηθεί στις ρίζες ενός αιωνόβιου δένδρου μέσα στον τάφο.

Στην αρχαία παγανιστική Ευρώπη, τα ισχυρά δένδρα ήταν σύμβολα της ζωής και της  ανάπτυξης και πιστεύονταν ότι οι ρίζες τους συνέδεαν την επίγεια ζωή με τη ζωή των θεών.

«Αυτό είναι, πραγματικά, το μοναδικό ανάχωμα σε σύγκριση με τα άλλα αναχώματα στην περιοχή. Μέσα σε αυτό βρήκαμε στοιχεία για θυσίες ζώων, σε μεγάλη ποσότητα», είπε η Γκέργκοβα στο ράδιο Focus.

Τα σημαντικά ευρήματα της περιοχής πρέπει να στεγασθούν και να εκτεθούν σε μουσείο που πρέπει να δημιουργηθεί στην περιοχή, ώστε να γίνει γνωστή η ιστορία αυτής της περιοχής, είπε η αρχαιολόγος.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια: