1.2.14

Έκρηξη ηφαιστείου πήρε τέσσερις ανθρώπινες ζωές





Φεβρουάριος 1, 2014.

Το ηφαίστειο του όρους Σινάμπουγκ στη Σουμάτρα – Ινδονησία, εξερράγη χθες, σκοτώνοντας τουλάχιστον 14 άτομα και σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που η έκρηξη του ηφαιστείου στοίχισε σε ανθρώπινες ζωές, δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος.


Το ηφαίστειο είχε αυξημένη δραστηριότητα κατά τους τελευταίους μήνες, εκπέμποντας στήλες τέφρας ύψους αρκετών χιλιομέτρων. Η κυβέρνηση έδωσε εντολή να εκκενωθούν οι περιοχές κοντά στο ηφαίστειο, όπως δήλωσε ο Αντί Αρίεφ, εκπρόσωπος του προέδρου της χώρας.

Το Σινάμπουγκ είναι ένα από τα περίπου 130 ενεργά ηφαίστεια στην πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου, η οποία βρίσκεται κατά μήκος του «Δαχτυλιδιού της Φωτιάς», στην ηφαιστειακή ζώνη γύρω από τις ακτές του Ειρηνικού Ωκεανού.


Τελευταία σφοδρή έκρηξη είχε γίνει το  2010, όπου σκοτώθηκαν δύο άνθρωποι και 30 χιλιάδες εκτοπίστηκαν.

Πριν από το 2010, το Σινάμπουγκ είχε εκραγεί πριν από 400 χρόνια.
Σύμφωνα με τους ειδικούς,  το συγκεκριμένο ηφαίστειο έχει μελετηθεί λιγότερο από ό, τι τα πιο ενεργά ηφαίστεια, γεγονός  που καθιστά πιο δύσκολη την πρόβλεψή του.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια: