11.6.14

Αλβανία: Μουλάρια χρησιμοποιούν για μεταφορά ναρκωτικών στην Ελλάδα



Χίλια ευρώ πουλιέται ένα μουλάρι στην Αλβανία!


Ιούνιος 11, 2014.

Η μεταφορά ναρκωτικών από την Αλβανία με προορισμό την Ελλάδα, αυξάνεται ολοένα και περισσότερο, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.


«Σύμφωνα με το ελληνικό πρακτορείο ειδήσεων, ΑΝΑ, κατά μήκος των ελληνο-αλβανικών συνόρων έχουν τοποθετηθεί θερμικές κάμερες, φωτογραφίες από τις οποίες παρουσιάζονται στο δημοσίευμα.

Οι εικόνες συνοδεύονται με τον τίτλο «ο αδήλωτος πόλεμος κατά των ναρκωτικών στα σύνορα με την Αλβανία».

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι είναι εντυπωσιακή η καλλιέργεια  και η διακίνηση οπίου στην περιοχή Λαζαράτ, της Αλβανίας.

Εκθέσεις, εξάλλου,  της ελληνικής αστυνομίας, αναφέρουν τη δημιουργία ενός καρτέλ ναρκωτικών, που διοχετεύει χασίς, κοκαΐνη και μαριχουάνα, στην Ελλάδα, στην Ιταλία, στις Κάτω Χώρες και σε άλλους ευρωπαϊκούς προορισμούς.

Το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτος στην περιοχή μόνο της Κόνιτσας έχουν κατασχεθεί 6 χιλιάδες τόνοι χασίς, ποσότητα που είναι 40 τοις εκατό αυξημένη από την περσινή περίοδο.

Οι ίδιες αρχές προσθέτουν ότι κατά μήκος των συνόρων οι εγκληματικές ομάδες είναι οπλισμένες μέχρι τα δόντια. Χιλιάδες πακέτα χασίς αποστέλλονται στις παραμεθόριες περιοχές και από εκεί συνεργάτες τους, κυρίως Έλληνες, φθάνουν με ενοικιασμένα αυτοκίνητα.

Οι ελληνικές αρχές, τονίζουν ότι για να μην γίνουν αντιληπτοί από τα οχήματά τους, χρησιμοποιούν μέσα στα βουνά για τη μεταφορά των ναρκωτικών, μουλάρια και γαϊδούρια. 
Και από την πλευρά της θάλασσας χρησιμοποιούν βάρκες από φυσικά λιμάνια των ακτών, όπου φορτώνουν περίπου ενάμισι τόνο χασίς, σε κάθε αποστολή.

Η μεταφορά από την ξηρά μέσα στα μονοπάτια των βουνών, έχει αυξήσει την τιμή των μουλαριών και των γαϊδάρων, έτσι το ζώο πουλιέται 1.000 ευρώ στην Αλβανία.

Οι μεταφορείς των ναρκωτικών που είναι πάντοτε πολύ καλά οπλισμένοι με καλάσνικοφ, είναι συνήθως νέοι που με το δέλεαρ της καλής αμοιβής για τη μεταφορά των αλβανικών ναρκωτικών, αψηφούν τους κινδύνους.

Τα ναρκωτικά διοχετεύονται, έτσι, στην Ελλάδα και σε ένα σημείο παραδίδονται στο ελληνικό δίκτυο, που κυρίως έχει οργανωθεί και δουλεύεται από Αλβανούς, σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα.


--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια: