20.8.14

Εξοργισμένοι οι Σέρβοι στο Μαυροβούνιο- για γάμους ομοφυλοφίλων




Αύγουστος 20, 2014.

Το Μαυροβούνιο έχει ανακοινώσει ότι σχεδιάζει να νομιμοποιήσει τους γάμους ομοφυλοφίλων, αλλά η φιλο-σερβική αντιπολίτευση αντέδρασε με οργή, καταδικάζοντας τα σχέδια της κυβέρνησης.


Σύμφωνα με την αλβανική ‘Tema’ η κυβέρνηση του Μαυροβουνίου ανακοίνωσε τη Δευτέρα, ότι η χώρα θα επιτρέψει τον γάμο των ατόμων του ιδίου φύλου στο εγγύς μέλλον.

Ο Γιοβάν Κογίτσιτς, σύμβουλος του πρωθυπουργού για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα δήλωσε ότι το Μαυροβούνιο στο πλαίσιο ενός αναπτυξιακού νομικού πλαισίου, θα επιτρέψει τη νομιμοποίηση των σχέσεων του ιδίου φύλου.

Ο σύμβουλος του Μίλο Τζουκάνοβιτς πιστεύει ότι η πλειοψηφία στο κοινοβούλιο θα εγκρίνει έναν τέτοιο νόμο. Και ενώ οι ομάδες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων χαιρέτισαν την απόφαση, η φιλο-σερβική αντιπολίτευση εκφράστηκε εναντίον.

Ο εκπρόσωπος του  κόμματος της αντιπολίτευσης δήλωσε ότι το νομοσχέδιο είναι ντροπή και καταστρέφει τις παραδοσιακές αξίες και την ηθική.

--
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια: