28.9.14

Βούλγαροι: Μας κατηγορούν οι Έλληνες για ψωμί επικίνδυνο για την υγεία


Σεπτέμβριος 28, 2014.

Αληθινός «πόλεμος» έχει ξεσπάσει για την αγορά του ψωμιού που διατίθεται στη Βόρεια Ελλάδα. Οι  Έλληνες κατηγορούν τους εμπόρους ότι εισάγουν από τη Βουλγαρία,  ψωμί επικίνδυνο για την υγεία, όπως σημειώνει το βουλγαρικό ‘Μπλιτς’, το οποίο συνεχίζει:

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Ξάνθης, Στέλος Μουραΐτης, έκανε επίσημη καταγγελία στις ελληνικές αρχές για τις παράνομες εισαγωγές ψωμιού από τη Βουλγαρία το οποίο περιέχει επιβλαβείς χημικές ουσίες που προκαλούν καρκίνο.

Το ερευνητικό εργαστήριο στην πόλη της Δράμας, απέδειξε ότι το ψωμί είναι επικίνδυνο για την υγεία.

Τα τελευταία χρόνια, πολλά καταστήματα (σούπερ μάρκετ) στη Βόρεια Ελλάδα, προσφέρουν  φρέσκο ψωμί που παράγεται στη Βουλγαρία, του οποίου η τιμή είναι πολύ χαμηλότερη από εκείνη των Ελλήνων παραγωγών.

Αναμφίβολα- συνεχίζει το βουλγαρικό δημοσίευμα- οι Έλληνες προτιμούν τα βουλγαρικά προϊόντα προκειμένου να μειώσουν τα έξοδά τους, μειώνοντας, όμως έτσι, τα έσοδα των φούρνων.

Στις καταγγελίες αναφέρεται ότι το βουλγαρικό ψωμί στερείται τα απαραίτητα πιστοποιητικά και του περιεχομένου των συστατικών του.

Το Εμπορικό Επιμελητήριο της Ξάνθης απαίτησε την άμεση επέμβαση του Οργανισμού Τροφίμων.

Η αλήθεια είναι ότι οι Βούλγαροι πήραν πολλές υπηρεσίες, αφήνοντας στην ανεργία τους Έλληνες ομολόγους τους.

Στην περιοχή της Δράμας, υπάρχουν Βούλγαροι τεχνίτες, στην Ξάνθη και την Αλεξανδρούπολη, εργάζονται με χαμηλούς μισθούς και δεν πληρώνουν φόρους ενώ διαμαρτύρονται οι άνεργοι έλληνες κατασκευαστές, σημειώνει το δημοσίευμα.
Επιπλέον, οι γιατροί στη Βόρεια Ελλάδα, είναι δυσαρεστημένοι, καθώς οι Βούλγαροι συνάδελφοί τους δέχονται τους Έλληνες ασθενείς.

Εκτός από την εργασία των οδοντιάτρων  στις παραμεθόριες περιοχές με τη Βουλγαρία, οι Έλληνες ταξιδεύουν σε ιατρικές υπηρεσίες στη χώρα μας, αλλά και να αγοράσουν φθηνά προϊόντα για το σπίτι τους, γράφει το βουλγαρικό δημοσίευμα.

--
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: