10.3.15

Επιστήμονες: Σε κάθε δεκαετία οι άνθρωποι είναι ολοένα και πιο έξυπνοι




Βρετανοί επιστήμονες έχουν κάνει μελέτες από τις οποίες έχει εξαχθεί το συμπέρασμα ότι κάθε επόμενη γενιά των ανθρώπων έχει μεγαλύτερο δείκτη νοημοσύνης –IQ, από την προηγούμενη.


Η έρευνα των επιστημόνων έγινε σε δεδομένα των τελευταίων 64 ετών τα οποία επεξεργάστηκαν και έχουν δείξει μια αύξηση του μέσου δείκτη νοημοσύνης κατά 20 μονάδες.

 Προηγουμένως ο James Flynn, φιλόσοφος και ψυχολόγος από το πανεπιστήμιο του Otago είπε ότι τα τεστ IQ με τα χρόνια γίνονται όλο και πιο περίπλοκα, αλλά το κριτήριο της ευφυΐας παραμένει σταθερό.

Πιθανές αιτίες της αύξησης της νοημοσύνης είναι η βελτίωση της εκπαίδευσης,  η ποιότητα της υγειονομικής περίθαλψης και της διατροφής, οι μικρότερες οικογένειες καθώς και η διαθεσιμότητα  των τεστ IQ.

Κάθε διαδοχική γενιά των ανθρώπων είναι πολύ πιο έξυπνη από την προηγούμενη, ιδιαίτερα τα μικρότερα παιδιά της οικογένειας, τα οποία δέχονται περισσότερη προσοχή από τους γονείς που επιμένουν στην ανάπτυξη των δυνατοτήτων τους και της προοπτικής τους, όπως σημειώνει το ρωσικό Μινγκ Νιουζ.

--
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια: