10.3.15

Βρέθηκαν στο Ισραήλ κοσμήματα εποχής Μεγάλου Αλεξάνδρου






Τα μέλη της σπηλαιολογικού ομίλου επεξεργάζονται τα ευρήματα

Ισραηλινοί τουρίστες ανακάλυψαν έναν σπάνιο θησαυρό που χρονολογείται  από τη βασιλεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου όταν είχε κατακτήσει την περιοχή του σημερινού Ισραήλ, σημειώνει ισραηλινό δημοσίευμα.


Σύμφωνα με ειδικούς ο θησαυρός αποτελείται από νομίσματα ασημένια και χάλκινα, και κοσμήματα που βρίσκονταν σε μια αρχαία σπηλιά στο βόρειο Ισραήλ, τον οποίο θησαυρό, οι ερασιτέχνες ερευνητές  παράδωσαν στις αρχές.

«Χάρη στο έργο των έντιμων πολιτών, θα είμαστε σε θέση να κατανοήσουμε καλύτερα την αρχαία εποχή του Ισραήλ», δήλωσε ο Αμίρ Γκανόρ, διευθυντής της Αρχής Αρχαιοτήτων του Ισραήλ.


Ο θησαυρός στην αρχαία σπηλιά, ανάγεται στα χρόνια του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Η ανακάλυψη έγινε πριν από περίπου δύο εβδομάδες όταν  τα μέλη της Σπηλαιολογικού Ομίλου του Ισραήλ, ο Ραβέν Ζαχάι και ο γιος του Χεν, καθώς και ο φίλος τους Λιορ Χιλόνι, πήγαν να εξερευνήσουν ένα μεγάλο σπήλαιο με σταλακτίτες στο βόρειο Ισραήλ. Εκεί, ο 21χρονος Χεν, παρατήρησε ένα λαμπερό αντικείμενο.

Οι τρεις άνδρες βρήκαν δύο αρχαία ασημένια νομίσματα που κόπηκαν κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ο οποίος κατέκτησε τη γη του Ισραήλ κατά την ελληνιστική περίοδο (τέλη του τέταρτου αιώνα π.Χ.). 

Παράλληλα με τα νομίσματα οι άνδρες βρήκαν διάφορα είδη ασημένιων κοσμημάτων, συμπεριλαμβανομένων δαχτυλίδια, βραχιόλια και σκουλαρίκια που κρύφτηκαν  με ένα κομμάτι ύφασμα πριν από 2.300 χρόνια.

Η Αρχή Αρχαιοτήτων του Ισραήλ, απαγόρευσε τη δημοσίευση της τοποθεσίας του σπηλαίου, από το φόβο των λεηλασιών και εκτίμησε ότι υπάρχει η πιθανότητα τα αντικείμενα να θάφτηκαν στη σπηλιά μετά το θάνατο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, όταν η χώρα βρισκόταν σε πόλεμο με τους διαδόχους του, σημειώνει το δημοσίευμα του ynet.

--
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια: