30.5.15

Ουκρανία-Χέρσον: Η Μελπομένη της Ταυρίας




Εδώ και 17 χρόνια  από τις 23 έως τις 30 Μαΐου, στην πόλη Χέρσον της Ουκρανίας, φιλοξενείται το Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου «Μελπομένη της Ταυρίας» που αποτελεί το αποκορύφωμα των εκδηλώσεων στην πολιτιστική ζωή της περιοχής.


Παρά τις συγκρούσεις που συγκλονίζουν όλη την Ουκρανία εδώ και ένα χρόνο το ενδιαφέρον για το φεστιβάλ αυτό είναι  αμείωτο.

«Ενώ πέρσι η πόλη Χέρσον είχε γίνει μια ημιστρατιωτική βάση, λόγω της Κριμαίας, δεν έπαυσε, εντούτοις, η διάθεση των κατοίκων για τη διοργάνωση του διεθνούς φεστιβάλ θεάτρου που αποτελεί πνοή ζωής για όλους τους κατοίκους και τους συμμετέχοντες», γράφει το δημοσίευμα της Ουκρανίας.

Η εκδήλωση που έχει την ονομασία της μούσα της ελληνικής μυθολογίας για την τραγωδία (θέατρο) έχει παραμείνει στην παράδοση της πόλης αυτής της Ουκρανίας, όπου ‘Ταυρία’ ονομάζονταν όλη η περιοχή  γύρω από την Ταυρίδα (Κριμαία).


Κάθε χρόνο γίνεται ένα μεγάλο πανηγύρι θεατρικών παραστάσεων που εξυψώνουν το πολιτιστικό επίπεδο της περιοχής, αντάξιο του αρχαίου ελληνικού πνεύματος.


--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια: