15.10.15

Ιορδανία: Αμερικανός αρχαιολόγος πιστεύει ότι βρήκε την πόλη Σόδομα




Αμερικανός αρχαιολόγος ανακάλυψε ερείπια μια αρχαίας πόλης στην περιοχή του Τελ αλ Χαμμάμ στην Ιορδανία και πιστεύει ότι πρόκειται για την πόλη που περιγράφεται στη Βίβλο, ως Σόδομα.


Σύμφωνα με τη Βίβλο, τα Σόδομα ήταν η μεγαλύτερη και πιο ευημερούσα πόλη στην περιοχή του Τελ αλ Χαμμάμ και βρίσκεται στο νότιο τμήμα της Κοιλάδας του Ιορδάνη.

Ο εβραϊκός μύθος  την αναφέρει ως ‘αμαρτωλή πόλη’ που κατοικούνταν από ζηλόφθονους και κακούς ανθρώπους και ο Κύριος έριξε θειάφι και φωτιά στην ‘άθεη πόλη’ καταστρέφοντας το μεγαλύτερο μέρος της.

Οι φωτογραφίες στο δημοσίευμα είναι του καθηγητή του Πανεπιστημίου του Νέου Μεξικού, Steven Collins, που δείχνουν τα χονδρά τοιχώματα, πάχους 5 μέτρων και ύψους 10 μέτρων που προστάτευαν την πόλη.

Στο εσωτερικό της πόλης βρέθηκαν ποικίλα  θραύσματα κεραμικών αντικειμένων που δείχνουν τον πλούτο και την ευημερία της αρχαίας πόλης.


Αν και δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο για την ταυτοποίηση της πόλης, εντούτοις ο Collins πιστεύει ότι πρόκειται για τα Σόδομα, που βρίσκονταν στην περιοχή αυτή σύμφωνα με το σχετικό κεφάλαιο της Βίβλου.

--
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: