29.3.16

Έκθεση από τις βυθισμένες αιγυπτιακές πόλεις Ηράκλειον και Κάνοπους




Παρουσίαση των ευρημάτων που ανακαλύφθηκαν σε βυθισμένες στη θάλασσα αιγυπτιακές πόλεις θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο την επόμενη περίοδο.




Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να δει αγάλματα, κοσμήματα και τελετουργικά αντικείμενα που σχετίζονται με τη λατρεία του Όσιρι, θεού του κάτω Κόσμου.


Η έκθεση «Βυθισμένες πόλεις:  ο χαμένος κόσμος της Αιγύπτου», θα ανοίξει στη Λονδίνο στις 19 Μαΐου και θα διαρκέσει μέχρι τις 27 Νοεμβρίου.


Για την έκθεση έχουν μεταφερθεί στη βρετανική πρωτεύουσα τα περισσότερα από τα ευρήματα που επί χιλιάδες χρόνια παρέμειναν στο βυθό της θάλασσας.


Η παρουσίαση εμπλουτίζεται με τα αντικείμενα (οι φωτογραφίες που παρουσιάζουμε)  τα οποία έφερε στο φως ο αρχαιολόγος  Φρανκ Γκόντιο  (Franck Goddio) και η ομάδα του που εργάστηκαν πάνω από είκοσι χρόνια στην υποβρύχια έρευνα των πόλεων Ηράκλειον και Κάνοπους που βρίσκονται στις εκβολές του Νείλου.


Το Ηράκλειον ήταν μία από τις μεγαλύτερες εμπορικές πόλεις της αρχαίας Αιγύπτου, ενώ η Κάνοπους ήταν κέντρο λατρείας των σκύλων των Φαραώ.











--
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: