4.3.16

Εκατομμύρια άνθρωποι αντιμετωπίζουν την πείνα στη Νότια Αφρική








Αντιμέτωποι με την πείνα βρίσκονται 16 εκατομμύρια άνθρωποι στη Νότια Αφρική,  εξαιτίας της ξηρασίας,  καθώς επιδεινώνεται το καιρικό φαινόμενο ‘Ελ Νίνιο’, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών, μάλιστα ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ο αριθμός αυτός θα ανέλθει στα 50 εκατομμύρια.


Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του πρακτορείου Ρόιτερ, «το φαινόμενο Ελ Νίνιο θα δημιουργήσει μια συλλογική κατάσταση έκτακτης ανάγκης και αυτό απαιτεί συλλογική απάντηση».


Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τροφίμων αναφέρει ότι «οι υδάτινοι πόροι είναι περιορισμένοι,  η κατάσταση επιδεινώνεται  στα βοσκοτόπια, ενώ ένας σημαντικός αριθμός ζώων είναι νεκρά και παρατηρείται σταδιακή αύξηση στα τμήματα της Μποτσουάνας, Λεσόθο, Ναμίμπια, Νότια Αφρική, Σουαζιλάνδη και Ζιμπάμπουε.


Σύμφωνα  με τον πρόεδρο της Νότιας Αφρικής, Τζάκομπ Ζούμα,  στους προσεχείς μήνες  περίπου 2,7 εκατομμύρια οικογένειες θα επηρεασθούν από την ξηρασία που καταγράφεται στη Νότια Αφρική, που αποτελεί την κύρια πηγή λαχανικών και όσπριων στην ευρύτερη περιοχή της Αφρικής.


Το 2015 ήταν η ξηρότερη χρονιά που υπήρξε ποτέ, απειλώντας την καλλιέργεια καλαμποκιού, η τιμή του οποίου στην τοπική αγορά διπλασιάστηκε από το προηγούμενο έτος, γράφει το «Σκάι Νιουζ Αράμπια».

--
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: