23.8.16

Η γραφή ξεκίνησε από την Χερσόνησο του Αίμου…







Βουλγαρική ομάδα αρχαιολόγων κατά τις ανασκαφές αρχαίων οικισμών ανακάλυψε δισκίο από πηλό με γραπτά σημεία, του οποίου η ηλικία υπερβαίνει τα 7.000 χρόνια.




Αυτό ανέφερε στο βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων ο  Βλαντίμιρ Ποπόφ, διευθυντής του Περιφερειακού Ιστορικού Μουσείο στην πόλη Πλέβεν.



«Βρέθηκε ένα πήλινο δισκίο με εικονογράμματα- γραφικές ενδείξεις, οι οποίες συγκλίνουν σε γραφή», δήλωσε ο Ποπόφ.



Ο αρχαιολόγος πιστεύει ότι το δισκίο που ανακαλύφθηκε στην περιοχή του χωριού Ρίμπεν, προηγείται  των γραπτών των Σουμερίων και των Αιγυπτίων που τα γραπτά τους είναι μετά τη δεύτερη χιλιετία π.Χ.



«Το εύρημα επιβεβαιώνει την εκδοχή ότι η γραπτή μεταφορά πληροφοριών στον κόσμο, μέσα από σημεία ζωγραφισμένα στον πηλό, γεννήθηκε εδώ, στη συνολική περιοχή της Χερσονήσου του Αίμου, όπου οι αρχαιολόγοι έχουν βρει περίπου 120 αντικείμενα με πανάρχαια γραφή», πρόσθεσε ο επιστήμονας.



Ο Ποπόφ, δήλωσε ότι η αποκρυπτογράφηση των σημείων του δισκίου είναι ένα πολύ δύσκολο έργο, καθώς και μια λεπτομερή μελέτη των ευρημάτων βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της έρευνας.
Τα αρχαιολογικά ευρήματα θα παρουσιασθούν επίσημα στα τέλη Σεπτεμβρίου σε ειδική έκθεση στο Ιστορικό Μουσείο στο Πλέβεν, όπως σημειώνεται.



--
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: