6.3.19

Τουρκία: Αποκατάσταση Εκκλησίας του 10ου αιώνα στο Ερζερούμ για τουριστικούς λόγους



Η ιστορική γεωργιανή εκκλησία Όσκ Βανκ, που βρίσκεται στην ανατολική Τουρκία, στην επαρχία Ερζερούμ (Θεοδοσιούπολης) θα ενισχύσει τον τουρισμό στην περιοχή μετά την αποκατάστασή της, δήλωσε την Τετάρτη ο περιφερειακός διοικητής Οκάι Μεμίς, όπως σημειώνει η τουρκική Daily Sabah.


Η τοποθεσία  που βρίσκεται ανήκει στην επαρχία Ουζούντερε και η εκκλησία ήταν μέρος ενός μοναστηριού που ήταν σημαντικό θρησκευτικό κέντρο της χριστιανικής κοινότητας της περιοχής κατά την Γεωργιανή Δυναστεία.

 
Η αποκατάσταση του ναού από υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού άρχισε πέρυσι με στόχο να αποκατασταθεί η δομή στην παλιά της δόξα.



«Η Ανατολία ήταν πατρίδα διάφορων πολιτισμών», είπε ο Μεμίς «και το τζαμί δίπλα στην εκκλησία είναι δείκτης ανοχής και αποδοχής».
Οι λίθοι που χρησιμοποιήθηκαν στην αποκατάσταση της εκκλησίας, ελήφθησαν από κοντινό λατομείο, το οποίο υπάρχει αν και δεν χρησιμοποιείται. Οι αξιωματούχοι  σημειώνουν ότι θα χρησιμοποιήσουν αυθεντικούς λίθους από το λατομείο αυτό για την αποκατάσταση της εκκλησίας.
Με την περίτεχνη αρχιτεκτονική και τις επιγραφές, η εκκλησία γίνεται ένα δημοφιλές αξιοθέατο τόσο για τους ντόπιους τουρίστες όσο και για τους τουρίστες από τη γειτονική Γεωργία

Daily Sabah
--
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: