12.3.19

Πράσινο φως από τη Μέρκελ για ευρωπαϊκό αεροπλανοφόρο



Μάρτιος 12, 2019. 10:44

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ υποστηρίζει την ιδέα της δημιουργίας ενός κοινού αεροπλανοφόρου που θα διοικείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ).


Η πρόεδρος της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU), Άνεγκρετ Κραμπ-Κάρενμπαουερ, η οποία ανέλαβε την ηγεσία πριν λίγους μήνες, έθεσε το θέμα στο πλαίσιο των επικείμενων εκλογών για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.


Η Μέρκελ η οποία μίλησε στο Βερολίνο τη Δευτέρα, μετά από τη συνάντηση με την ομόλογό της από τη Λετονία Κρίσιανις Κάριν, δήλωσε ότι «θεώρησε την ιδέα θετική».


Η Μέρκελ υπογράμμισε ότι η ΕΕ έχει άλλες προτεραιότητες για την πολιτική ασφάλειας αυτή τη στιγμή: «Θεωρώ ότι είναι σωστό και καλό να έχουμε ένα τέτοιο όπλο στην Ευρώπη. Είμαι έτοιμη να εργασθώ για αυτό το θέμα», είπε.


Περιγράφοντας το ευρωπαϊκό όραμα της διαδόχου της στο CDU, Κραμπ-Κάρενμπαουερ, είπε ότι είναι μια ‘σωστή στάση’ : «Αυτή είναι μια πολύ καλή ιδέα για το μέλλον», είπε.


 Η Κραμπ-Κάρενμπαουερ δήλωσε ότι η Γερμανία και η Γαλλία ήδη εργάζονται για ένα κοινό αεροπλανοφόρο. «Όσες άλλες χώρες  θέλουν μπορούν να ενταχθούν», είπε η πρόεδρος του CDU προσθέτοντας ότι αυτό σημαίνει ότι η ΕΕ θα έχει παγκόσμιο ρόλο ως ‘δύναμη ασφάλειας και διατήρησης της ειρήνης».


Πηγή: DW Türkçe
--
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: