14.4.19

Σταρ του Χόλυγουντ εκδίδει βιβλίο του φυλακισμένου Κούρδου ηγέτη Ντεμιρτάς



Απρίλιος 14, 2019.

Η ηθοποιός του Χόλυγουντ Σάρα Τζέσικα Πάρκερ έχει αποκτήσει τα δικαιώματα του βιβλίου του φυλακισμένου στις τουρκικές φυλακές, Κούρδου πολιτικού Σελαχατίν Ντεμιρτάς, μια κίνηση που μπορεί να χρησιμεύσει ως μέρος μιας προσπάθειας να αναδειχθεί η «κουρδοφοβία» στην Τουρκία, γράφει η 'Τζερούσαλεμ Πόστ'.



 Η βραβευμένη ηθοποιός της τηλεόρασης και του κινηματογράφου, Πάρκερ, πρόκειται να δημοσιεύσει το «Ντάουν»/ 'Dawn', ένα έργο 12 φανταστικών διηγήσεων από τον πρώην του φιλοκουρδικού Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HPD), συμπρόεδρο Ντερμιτάς, ο οποίος είναι φυλακισμένος από το 2016.


Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) ζήτησε την απελευθέρωση του Ντεμιρτάς, ο οποίος κατηγορείται για διάδοση προπαγάνδας  υπέρ του απαγορευμένου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).


«Μια αμερικανική εικόνα που θα αναδεικνύει μια εκστρατεία, εκθέτοντας την πολιτιστική γενοκτονία της Τουρκίας κατά των Κούρδων!  Θα μπορούσε να κοστίσει στην Άγκυρα δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτό σημαίνει λιγότερα χρήματα για τη ρατσιστική  κυβέρνηση της, η οποία κατέστρεψε το Κουρδιστάν και φυλάκισε τις πιο λαμπρές κόρες και γιους του», αναφέρει το άρθρο.


Σημειώνοντας ότι ο Ντεμιρτάς είναι ένας ταλαντούχος πολιτικός που χαρακτηρίστηκε ως ο πιθανός "Κούρδος Νέλσον Μαντέλα" στις σελίδες του Foreign Policy, όπως τονίζει  το άρθρο και προσθέτει ότι η ευαισθητοποίηση μπορεί να δημιουργήσει μια διεθνή εκστρατεία για την απελευθέρωση του βουλευτή.


Το κόμμα 'HDP' είναι «ένας μοναδικός πολιτικός οργανισμός με περισσότερες γυναίκες στις τάξεις του από οποιαδήποτε άλλον οργανισμό στη Μέση Ανατολή» σημειώνει η Jerusalem Post, κάτι για το οποίο, μπορεί να έχει επηρεάσει την Πάρκερ για την πρωτοβουλία της αυτή.


--
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: