22.7.19

Η Ουγγαρία γιόρτασε την επέτειο της νίκης κατά των Τούρκων


Ιούλιος 22, 2019. 17:21

Η νίκη εναντίον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας κατά τη διάρκεια της πολιορκίας του Βελιγραδίου το 1456 ήταν η μεγαλύτερη νίκη της Ουγγαρίας στους πολέμους εναντίον των Τούρκων Οθωμανών και ίσως ακόμη η μεγαλύτερη στρατιωτική νίκη στην ιστορία της Ουγγαρίας, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της χώρας Σίλαρντ Νέμετ για την επέτειο της μάχης της Βουδαπέστης.


«Στη μάχη που διήρκεσε σχεδόν τρεις εβδομάδες, η Ουγγαρία υπερασπίστηκε όχι μόνο για την ίδια αλλά για το σύνολο της Ευρώπης και του χριστιανικού κόσμου», δήλωσε ο Νέμετ μπροστά από το άγαλμα του στρατιωτικού ηγέτη Γιάνος Ουνιάδης, στο κάστρο Βούδ στη Βουδαπέστη, σύμφωνα με τη σερβική ραδιοτηλεόραση.


Προστίθεται ότι η κυβέρνηση της Ουγγαρίας είναι πεπεισμένη ότι το κλειδί για την αποκατάσταση της ασφάλειας της Ευρώπης είναι η παύση της μετανάστευσης, η προστασία του χριστιανικού πολιτισμού και του σεβασμού προς το έθνος.


Νωρίτερα σήμερα, οι πρόεδροι της Σερβίας και της Ουγγαρίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς και Γιάνος Άντερ, προέβησαν στα αποκαλυπτήρια του μνημείου Γιάνος Ουνιάδης, γνωστού στο σερβικό λαό ως Γιάνκο Σιμπίνιανι.


Την ημέρα αυτή πριν από 562 χρόνια ο στρατός με επικεφαλής τον Ουνιάδη νίκησε τον οθωμανικό στρατό στο Καλεμεγκντάνο, στο κάστρο του Ρουχάτ (Sahat kule).


rts.rs


--
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: