20.8.19

Η Τουρκία εναντίον Ποπάι και Μπαγκς Μπάνι!



Αύγουστος 20, 2019.

Η κρατική υπηρεσία της Τουρκίας που ρυθμίζει το ρόλο του Ισλάμ στη χώρα, η Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων- Diyanet, ανακοίνωσε ότι ορισμένα από τα κινούμενα σχέδια, όπως είναι ο Μπαγκς Μπάνι, ο ναυτικός Ποπάι και μερικά ακόμη ενθαρρύνουν την επιθετική συμπεριφορά των παιδιών.


Η Diyanet στο τελευταίο τεύχος του μηνιαίου περιοδικού της, ‘Aile’ (οικογένεια), σημειώνει ότι οι περίφημες γελοιογραφίες  εδώ και δέκα χρόνια έχουν ενσταλάξει  την ιδέα ότι «όλα επιτρέπονται στην επιδίωξη της νίκης επί του κακού».


Σε τέτοια κινούμενα σχέδια «οι κύριοι χαρακτήρες βρίσκονται σε μια κατάσταση όπου ανταμείβονται μετά από πράξεις βίας, ενθαρρύνοντας τα παιδιά να θεωρούν αποδεκτή τη βία», σημειώνει το περιοδικό.


Προστίθεται ακόμη ότι ορισμένα κινούμενα σχέδια έρχονται σε αντίθεση με τα «εθνικά και θρησκευτικά συναισθήματα των Τούρκων», ωστόσο δεν αναφέρονται παραδείγματα και δεν γίνεται σαφές εάν πρόκειται για μια αντι-δυτική συμπεριφορά του καθεστώτος.


Η Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας, η οποία έχει καταστεί ο πλέον χρηματοδοτούμενος δημόσιος οργανισμός στη χώρα υπό τον πρόεδρο Ερντογάν, έχει επικριθεί  για  αμφιλεγόμενες απόψεις  και θέσεις .


Ahval


--
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: