21.8.19

Τραμπ: Οι Εβραίοι που ψήφισαν τους Δημοκρατικούς είναι ανενημέρωτοι ή άπιστοι



Αύγουστος 21, 2019. 


Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι ο οποιοσδήποτε Εβραίος που ψήφισε για τους Δημοκρατικούς δείχνει ότι «έχει πλήρη άγνοια ή μεγάλη απιστία», σύμφωνα  με το AP.



Το σχόλιο του Τραμπ σχετίζεται με την εχθρική στάση του προς τους δύο βουλευτές  του Κογκρέσου, τον Ιλχάν Ομάρ από τη Μινεσότα  και τον Ρασίντ Ταλίμπ από το Μίσιγκαν.


Ο πρόεδρος είναι ειλικρινής υποστηρικτής του Ισραήλ και οι δύο βουλευτές επικρίνουν ανοιχτά την ισραηλινή συμπεριφορά προς τους Παλαιστίνιους.


Την περασμένη εβδομάδα μετά από μεσολάβηση του Τραμπ, το Ισραήλ απαγόρευσε τους δύο βουλευτές του Δημοκρατικού Κόμματος να εισέλθουν στη χώρα.


Σύμφωνα με αρκετές μελέτες, οι περισσότεροι Εβραίοι στις Ηνωμένες Πολιτείες αυτοπροσδιορίζονται ως υποστηρικτές  του Δημοκρατικού Κόμματος.


Σε δημοσκόπηση που έγινε το 2018 για την εκλογική στάση των Εβραίων στις ΗΠΑ, έδειξε ότι το 72 τοις εκατό των Εβραίων ψήφισε το Δημοκρατικό Κόμμα, ενώ το 74 τοις εκατό από αυτούς αποδοκιμάζουν τη διαχείριση του Τραμπ.


--
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: