1.11.20

Οι Βούλγαροι εναντίον του Halloween


Νοέμβριος 1, 2020

Σόφια.

Οι Βούλγαροι πολίτες αντιτάχθηκαν στο Χαλοουίν μπροστά από την Εθνική Βιβλιοθήκη του Αγίου Κυρίλλου και του Αγίου Μεθοδίου.

Η εκδήλωση οργανώθηκε από το Εθνικό Κίνημα του 'Χαν Κουμπράτ' για ένα ακόμη έτος. Συμμετείχαν σε αυτήν πλήθος κόσμου με παραδοσιακές φορεσιές. Ορισμένοι κρατούσαν  βουλγαρικές σημαίες φωνάζοντας συνθήματα όπως «Η Βουλγαρία είναι ζωντανή» και «Ζήτω η Βουλγαρία».

Το αποκορύφωμα της εκδήλωσης ήταν η εμφάνιση καπνού στα χρώματα της βουλγαρικής σημαίας, καθώς οι αστυνομικές δυνάμεις επιτηρούσαν την εκδήλωση.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η εναντίωση στο Halloween για να δείξουν ότι οι Βούλγαροι είναι ζωντανός λαός  και έχουν, επίσης, δικές τους γιορτές.


Ο  Βεζελίν Κοστόφ, επικεφαλής της εκδήλωσης, ιδρυτής και πρόεδρος του Εθνικού Κινήματος Χαν Κουμπράτ, δήλωσε ότι οι ξένες γιορτές που έρχονται στη χώρα προσπαθούν να υποβαθμίσουν  τις βουλγαρικές γιορτές και παραδόσεις.

 «Είμαστε εδώ την παραμονή της βουλγαρικής γιορτής ‘των ανθρώπων που ξυπνούν’. Θέλουμε τα παιδιά μας να γνωρίσουν τις παραδόσεις μας, τις γιορτές μας. Δεν μας χρειάζονται οι ξενόφερτες», είπε.

Τόνισε ότι οι βουλγαρικές παραδόσεις είναι για την υγεία και την ευημερία και ότι το Κίνημα θέλει να τις τιμήσει.

Ο Κοστόφ επεσήμανε ότι το Halloween δεν είναι γιορτή, αλλά ένα αντιχριστιανικό έθιμο, το οποίο γιορτάζονταν από τους αρχαίους Κέλτες και ονομάζονταν Σαλοουίν.

«Είναι γιορτή των νεκρών. Για τον λόγο αυτόν πιστεύουμε ότι δεν είναι κατάλληλη για τα μικρά παιδιά, ειδικά σε χριστιανικές χώρες. Είναι μια γιορτή των αρχαίων Κελτών», τόνισε, σύμφωνα με τη βουλγαρική ειδησεογραφική πύλη “Blitz”.

--

 © mikres-ekdoseis- Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: