31.3.21

Μεγάλο Ενδιαφέρον για το Ρωσικό Εμβόλιο Ενάντια στον Κορωνοϊό στα Ζώα


Μάρτιος 31, 2021.

Σήμερα, την Τετάρτη, η Ρωσία ανακοίνωσε την καταχώριση του πρώτου εμβολίου  κατά του Covid-19, στον κόσμο που προορίζεται για ζώα, χαρακτηρίζοντας το βήμα ως σημαντικό για τη διακοπή των μεταλλάξεων του ιού.

Η Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Κτηνιατρικής Εποπτείας και Φυτοϋγειονομικής Υπηρεσίας ‘Ruslkhuznadzor’ ανακοίνωσε ότι το εμβόλιο, που ονομάζεται "Carnivac-cove", έχει δοκιμαστεί από τον Οκτώβριο σε σκύλους, γάτες, αλεπούδες και άλλα ζώα και έχει αποδειχθεί αποτελεσματικό.

Η Ρωσική Αρχή ανέφερε ότι η μαζική παραγωγή του εμβολίου προβλέπεται να ξεκινήσει τον Απρίλιο.

«Όλα τα ζώα που συμμετείχαν στα πειράματα που εμβολιάστηκαν παρήγαγαν αντισώματα κατά του κορωνοϊού σε 100 τοις εκατό των περιπτώσεων», δήλωσε ο Κωνσταντίν Σαβενκόφ, αναπληρωτής επικεφαλής της ρωσικής αρχής.

Πρόσθεσε, «Είναι το πρώτο εμβόλιο στον κόσμο και το μόνο προϊόν που εμποδίζει τα ζώα να μολυνθούν με τον Covid-19».

Η αρχή επιβεβαίωσε, σύμφωνα με τους Ρώσους επιστήμονες, ότι η ανάπτυξη του εμβολίου του θα αποτρέψει τη μετάλλαξη του ιού στα ζώα, αναφερόμενη στην απόφαση της Δανίας να εκτελέσει 15 εκατομμύρια βιζόν πέρυσι αφού διαπιστώθηκε ότι φέρουν ένα μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού .

Είπε ότι οι κτηνοτροφικές μονάδες από διάφορες χώρες, όπως η Ελλάδα, η Πολωνία, η Αυστρία, οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο Καναδάς και η Σιγκαπούρη, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για το εμβόλιο Carnivac-Cove.

Στρατιωτικοί αξιωματούχοι στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ρωσίας, την Αγία Πετρούπολη, ανακοίνωσαν αυτήν την εβδομάδα ότι τα σκυλιά του στρατού θα υποβληθούν σε υποχρεωτικό εμβολιασμό πριν αναπτυχθούν σε αεροδρόμια και πριν συμμετάσχουν στους εορτασμούς της Ημέρας της Νίκης, τον Μάιο.

Al Ghad

--

 © mikres-ekdoseis- Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής

διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www. mikres-ekdoseis.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: