2.4.21

Μια τεράστια αφίσα με την ένδειξη "Δεν θέλω να πεθάνω" εμφανίστηκε στην Κωνσταντινούπολη


Απρίλιος 2, 2021.

Μια τεράστια αφίσα αναφοράς από γυναίκες που καταπολεμούν την ενδοοικογενειακή βία κρέμεται στην πρόσοψη ενός κτηρίου στην Κωνσταντινούπολη, ανέφερε η τουρκική αντιπολιτευτική εφημερίδα bianet.

Το τεράστιο πανό στη γειτονιά Ζιντζιρλίκουγου, γράφει «Δεν θέλω να πεθάνω» (#Olmekistemiyorum). Η πρωτοβουλία για την αναφορά βρίσκεται στην πλατφόρμα «Θα σταματήσουμε τη δολοφονία γυναικών».

Ακτιβιστές από την πλατφόρμα είναι εξοργισμένοι με την απόφαση των τουρκικών αρχών να αποσύρουν τη χώρα από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης.

Αυτό έγινε με διάταγμα του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις 20 Μαρτίου. Έτσι, η Τουρκία, η οποία ήταν η πρώτη χώρα που υπέγραψε τη σύμβαση και η πρώτη που αποχώρησε από αυτήν. 

Η απόσυρση έγινε όταν ακραίες θρησκευτικές κοινότητες ξεκίνησαν μια έντονη εκστρατεία κατά της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης, την οποία θεωρούσαν απειλή για τις ισλαμικές παραδόσεις της οικογένειας, η οποία θεωρείται ο πυρήνας των μουσουλμανικών κοινοτήτων, και ξεκίνησαν μια σειρά εκστρατειών κατά της σύμβασης.

Ακτιβιστές που καταπολεμούν την ενδοοικογενειακή βία λένε ότι η βία κατά των γυναικών γίνεται όλο και μεγαλύτερο πρόβλημα στην Τουρκία. Η πλατφόρμα έδωσε παραδείγματα αρκετών γυναικών που σκοτώθηκαν από τους συντρόφους τους παρά τα πολλά παράπονα και αιτήματα προστασίας.

 

 © mikres-ekdoseis- Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής

διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www. mikres-ekdoseis.gr

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: