18.10.21

Η Σαουδική Αραβία απαγόρευσε τις μίνι φούστες και τα σορτς

 


Οι διοργανωτές του πρώτου Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας, που θα διεξαχθεί από τις 3 έως τις 5 Δεκεμβρίου στην πίστα της πόλης Τζέντα, έστειλαν στους συμμετέχοντες της Formula 1 και της Formula 2 τους κανόνες συμπεριφοράς σε δημόσιους χώρους σε αυτό το μουσουλμανικό βασίλειο.

Έτσι:

 


Στη Σαουδική Αραβία, απαγορεύεται η εμφάνιση δημόσια με γυμνούς ώμους και φούστες στις οποίες φαίνονται τα γόνατα. Επίσης δεν συνιστώνται πουκάμισα και μπλουζάκια με κοντά μανίκια. Ωστόσο, για τα μέλη της ομάδας στο paddock και στο δρόμο από το ξενοδοχείο, μπορούν να γίνουν παραχωρήσεις, μόνο, φυσικά, όταν φορούν  την στολή της εταιρείας.

Η απαγόρευση περιλαμβάνει κυρίως σορτς, γυναικεία αλλά και ανδρικά, καθώς και κοντές γυναικείες φούστες και μπλούζες, για να μην αναφέρουμε τα μαγιό. 

Όλα αυτά μπορεί να είναι ενοχλητικά, δεδομένου ότι η μέση θερμοκρασία στην Τζέντα τον Δεκέμβριο είναι 31 βαθμοί Κελσίου.

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι απαιτήσεις για τους συμμετέχοντες στον αγώνα δεν είναι κάτι το μοναδικό. Οι ίδιες ακριβώς απαγορεύσεις ισχύουν για όλους σε δημόσιους χώρους στη Σαουδική Αραβία.

 Motorsport.com


 © mikres-ekdoseis- Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής

διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www. mikres-ekdoseis.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια: