22.10.21

Η Αίγυπτος γιόρτασε το άλυτο μυστήριο στο ναό της Νεφερτάρι


Την Παρασκευή, η Αίγυπτος γιόρτασε το φαινόμενο του ήλιου κάθετα στον ναό της Νεφερτάρι /Abu Simbel, στα νότια της χώρας και αυτό το φαινόμενο συμβαίνει τουλάχιστον μία φορά κάθε 6 μήνες.

 Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο Υπουργός Τουρισμού και Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου, 50 πρέσβεις και πλήθος πολιτών, που έγιναν μάρτυρες του συναρπαστικού φαινομένου.

Το φαινόμενο του ήλιου κάθετα στο ναό το ναό της Νεφερτάρι συμβαίνει δύο φορές το χρόνο, η μία στις 22 Οκτωβρίου και η άλλη στις 22 Φεβρουαρίου κάθε έτους και οι δύο αυτές ημερομηνίες έχουν τη σημασία τους.



Οι ακτίνες του ήλιου κάθετες προς τα Άγια των Αγίων στους ναούς του Αμπού Σιμπέλ, αφού διαπέρασαν τον μπροστινό διάδρομο 200 μέτρων της εισόδου στον Ναό του Ραμσή Β ’!

Και το θαύμα παραμένει,  γιατί δημιουργούνται πολλά ερωτήματα. Ένα από αυτά είναι  αν  υπήρχε η σκοπιμότητα των κατασκευαστών για το φαινόμενο αυτό, γιατί αυτό απαιτεί πλήρη γνώση της αστρονομίας και πλήθος υπολογισμών για τον προσδιορισμό της γωνίας απόκλισης του άξονα του ναού από την ανατολή, στη συνέχεια στο θαύμα στην αρχιτεκτονική αφού ο άξονας είναι ευθύς για απόσταση μεγαλύτερη από 60 μέτρα.

Και ο θαυμασμός μας θα αυξηθεί αν συνειδητοποιήσουμε ότι αυτοί οι υπολογισμοί έγιναν σε υγιή αστρονομικά, γεωγραφικά, τοπογραφικά και μαθηματικά θεμέλια και αρχές πριν από περισσότερα από 3300 χρόνια.


Το ορθογώνιο ξεκίνησε στις 5:52 το πρωί και διήρκεσε 20 λεπτά.

Οι συμμετέχοντες ξένοι πρεσβευτές ήθελαν να τους τραβήξουν μια ομαδική φωτογραφία με τον Υπουργό Τουρισμού και Αρχαιοτήτων μπροστά από τον Ναό της Νεφερτάρι, ενώ κρατούσαν στα χέρια τους τις σημαίες της χώρας τους.

Mohamed Farag – Κάιρο- Sky News Arabia

--

 © mikres-ekdoseis- Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής

διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www. mikres-ekdoseis.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: