17.11.21

Το Ισραήλ αποκάλυψε αρχαιότητες της ελληνιστικής εποχής νοτιοδυτικά της Ιερουσαλήμ


Ισραηλινοί αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τα ερείπια ενός φρουρίου της ελληνιστικής εποχής που λένε ότι καταστράφηκε στην εξέγερση των Μακκαβαίων πριν από 2100 χρόνια, που γιορτάζεται στη διάρκεια του Χανουκά.

Η Αρχή Αρχαιοτήτων του Ισραήλ, ανακοίνωσε σήμερα 17 Νοεμβρίου 2021, ότι οι αρχαιολογικές ανασκαφές στο δάσος Λαχίς, περίπου 60 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Ιερουσαλήμ, αποκάλυψαν τη δομή ενός φρουρίου διαστάσεων 15 μέτρα επί 15 μέτρα, με πέτρινους τοίχους πάχους τριών μέτρων.

Οι αρχαιολόγοι είπαν ότι κατά την ανασκαφή της δομής των επτά δωματίων, ανακάλυψαν ένα στρώμα τεχνουργημάτων, συμπεριλαμβανομένων όπλων, απανθρακωμένων ξύλινων δοκών και δεκάδων αρχαίων νομισμάτων.


Οι υπεύθυνοι των ανασκαφών είπαν ότι αυτή η ανακάλυψη αποτελεί «συγκεκριμένη απόδειξη της ιστορίας του Χανουκά», που οι Εβραίοι ξεκινούν τους εορτασμούς τους φέτος στις 28 Νοεμβρίου.

Η γιορτή συμβολίζει τη νίκη των Χασμοναίων Εβραίων πολεμιστών εναντίον των Σελευκιδών, μιας ελληνικής δυναστείας που κυβέρνησε εκείνη την εποχή σε μεγάλο μέρος της Μέσης Ανατολής.

Sky News Arabia

--

 © mikres-ekdoseis- Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής

διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www. mikres-ekdoseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: