9.1.22

Σαουδική Αραβία: Σπορά άγριων δενδρυλλίων στην έρημο με drones


Η Βασιλική Αρχή Ανάπτυξης των Αποθεμάτων του Βασιλιά Αμπντουλαζίζ στη Σαουδική Αραβία, στοχεύοντας στην εξάλειψη της ερημοποίησης, διέσπειρε ερημικές τοποθεσίες με 300 χιλιάδες άγριους σπόρους του δενδρυλλίου Σιντρ με την πτήση μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων- drones.

Το επίσημο σαουδαραβικό πρακτορείο ειδήσεων SPA ανέφερε στις 7 Ιανουαρίου ότι το πρόγραμμα εντάσσεται στο πλαίσιο της ανάπτυξης φυτικής κάλυψης και της καταπολέμησης της ερημοποίησης.

«Ας το κάνουμε πράσινο»

Επισήμανε ότι η διασπορά των σπόρων σε μεγάλες εκτάσεις στο  Φαγιάντ αλ Σουμάν είναι μέρος της εκστρατείας «Ας το κάνουμε πράσινο».

Οι εργασίες διασποράς των σπόρων αποσκοπούν στην αποκατάσταση του φυσικού οικοτόπου των προστατευόμενων φυτών και στη σταδιακή αύξηση της ποικιλότητας και της πυκνότητάς τους.

Επίτευξη οικολογικής ισορροπίας


 Επιδιώκεται η ανάπτυξη της φυτικής κάλυψης με αυτό τον τρόπο που συμβάλλει στην επίτευξη οικολογικής ισορροπίας και στη διατήρηση της βιολογικής ποικιλότητας, αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Η Πράσινη Σαουδική Πρωτοβουλία και οι φιλοδοξίες του Οράματος του Βασιλείου  για το 2030 στοχεύουν στην καταπολέμηση της ερημοποίησης και τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα.

Τα drones είναι μια από τις πιο υποσχόμενες τεχνολογίες

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο ανέφερε ότι η Σαουδική Αραβία υιοθετεί την εμπειρία  της χρήσης drones στη διασπορά σπόρων ως μία από τις πολλά υποσχόμενες τεχνολογίες.

Αυτό γίνεται με την εξάπλωση των σπόρων σε μια ευρύτερη περιοχή, εκτός από τη μείωση του χρόνου που δαπανάται για τη διασπορά.

 Τα drones διαθέτουν κάμερες για να φωτογραφίζουν τις περιοχές που θα καλλιεργηθούν και να παρακολουθούν την ανάπτυξή τους και να τα μελετούν.

Το άγριο δέντρο  Σιντρ (Sidr) θεωρείται ένα από τα ακανθώδη δέντρα ενδημικά του καταφυγίου και συμβατό με το φυσικό του περιβάλλον, και χαρακτηρίζεται από τις βαθιές νυφικές ρίζες του.

Φτάνει σε ύψος τα 3 μέτρα και είναι ένα από τα σημαντικότερα τοπικά φυτά που φύονται στο  Ράουντατ, το Αλ Τανχάτ, το Αλ Χασέμ, το Ουμ αλ Ντίμπα και το αλ Ουασίτα.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr

 



Δεν υπάρχουν σχόλια: