31.12.22

Η Πλωτή Βιβλιοθήκη περιοδεύει στα λιμάνια της Μέσης Ανατολής

 


Το λιμάνι του Πορτ Σάιντ στην Αίγυπτο ετοιμάζεται να υποδεχθεί την πλωτή έκθεση βιβλίου στο πλοίο «Logos Hope», η οποία θα διαρκέσει από τις 5 έως τις 21 Ιανουαρίου.

400 εθελοντές από περίπου 50 χώρες εργάζονται στο πλοίο «Logos Hope», το οποίο διαθέτει βιβλιοθήκη με επτά χιλιάδες βιβλία και η τελευταία του επίσκεψη στην Αίγυπτο ήταν το 2010.

Το πλοίο, το οποίο διαχειρίζεται η γερμανική χριστιανική φιλανθρωπική οργάνωση Operation Mobilization, πλέει σε όλο τον κόσμο και ελλιμενίζεται σε διάφορες χώρες.


Στις αρχές Δεκεμβρίου, το πλοίο «Logos Hope», η μεγαλύτερη πλωτή βιβλιοθήκη στον κόσμο, έδεσε στο λιμάνι της Λεμεσού και απέπλευσε στις 13 Δεκεμβρίου για το λιμάνι της Βηρυτού. Θα αναχωρήσει από τον Λίβανο στις 3 Ιανουαρίου 2023.

Αξιοσημείωτο είναι ότι αυτό το πλοίο  - βιβλιοθήκη, αποτελεί τη μεγαλύτερη πλωτή έκθεση βιβλίων στον κόσμο και είναι ένα από τα πλοία του στόλου της φιλανθρωπικής οργάνωσης «GBA» από 150 χώρες και περιοχές σε όλο τον κόσμο.

Το περίπου 350 πλήρωμα και το προσωπικό είναι όλοι εθελοντές μη μισθωτοί, συμπεριλαμβανομένων πολλών που υπηρετούν με την επαγγελματική τους ιδιότητα, όπως ναυτικοί, μηχανικοί, ηλεκτρολόγοι, νοσοκόμες, δάσκαλοι και μάγειρες.

 

 Αιγυπτιακή ιστοσελίδα «Sada El Balad» + in-cyprus.philenews.com

--

 © mikres-ekdoseis- Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής

διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www. mikres-ekdoseis.gr

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: