19.2.23

Γιγαντιαίος μετεωρίτης έπεσε στο Τέξας, σπίτια ταρακουνήθηκαν, οι ντόπιοι πανικοβλήθηκαν

 


Μετεωρίτης βάρους 450 κιλών και διαμέτρου 60 εκατοστών έπεσε στο ΜακΆλεν του Τέξας, αναφέρει η αμερικανική διαστημική υπηρεσία NASA.

Η πτώση του μετεωρίτη προκάλεσε δονήσεις με τριξίματα στα παράθυρα σπιτιών κοντά στο σημείο της πρόσκρουσης, ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Οι ντόπιοι τρομοκρατημένοι υπέθεσαν ότι ήταν σεισμός.

Πλάνα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν τα σπίτια των ντόπιων να τραντάζονται από τον αντίκτυπο, ανέφερε η DailyMail.  

Δορυφόροι της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ εντόπισαν επίσης την κίνηση του μετεωρίτη, αναφέροντας μια συνοδευτική βολίδα.


Η NASA δημοσίευσε επίσης χάρτες που δείχνουν την ύποπτη ζώνη πρόσκρουσης του αντικειμένου.

 «Αν και οι μετεωρίτες συνήθως χτυπούν την ατμόσφαιρα της Γης με υψηλές ταχύτητες, επιβραδύνουν καθώς ταξιδεύουν στην ατμόσφαιρα και διασπώνται σε μικρά θραύσματα πριν πέσουν στη Γη».

 «Οι μετεωρίτες ψύχονται γρήγορα και γενικά δεν αποτελούν κίνδυνο για το κοινό», ανέφερε η NASA σε ανακοίνωση.

Μάλιστα, η NASA έκανε έκκληση εάν βρεθεί ένα θραύσμα του μετεωρίτη να επικοινωνήσουν με το Ίδρυμα Smithsonian για να υποβάλει το πεσμένο ουράνιο σώμα για έρευνα.

«Ο μετεωρίτης που φαίνεται στον ουρανό πάνω από τον ΜακΆλεν είναι μια υπενθύμιση της ανάγκης της NASA και άλλων οργανισμών να ενωθούν για να προωθήσουν την επιστήμη για την προστασία της Γης», δήλωσε η NASA.



 © mikres-ekdoseis- Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής

διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www. mikres-ekdoseis.gr

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: