22.9.23

Η ανακάλυψη του ναού της Αφροδίτης στην Αίγυπτο δίνει νέα διάσταση στην Ιστορία

 


Αλεξάνδρεια, Αίγυπτος.

Ο Δρ Magdy Shaker, επικεφαλής αρχαιολόγος στο Υπουργείο Τουρισμού και Αρχαιοτήτων, είπε ότι η ανακάλυψη του ναού της θεάς Αφροδίτης του πέμπτου αιώνα π.Χ. κατά τη διάρκεια υποβρύχιων ανασκαφών στην πόλη του Ηρακλείου στον κόλπο Abu Qir στην Αλεξάνδρεια, θα μπορούσε να μας βοηθήσει να φτάσουμε στον τάφο της Κλεοπάτρας, γράφει η αιγυπτιακή εφημερίδα Youm7 στις 20 Σεπτεμβρίου 2003.

Ο επικεφαλής αρχαιολόγος του Υπουργείου Τουρισμού και Αρχαιοτήτων πρόσθεσε σε τηλεφωνική επικοινωνία στο πρόγραμμα «Καλημέρα Αίγυπτο», που παρουσιάζεται από τα στελέχη των μέσων ενημέρωσης Mohamed El-Shazly και Menna El-Sharkawy, στο Channel One και στο αιγυπτιακό δορυφορικό κανάλι, ότι αυτή η ανακάλυψη επιβεβαιώνει ότι η Αίγυπτος έχει αρχαιότητες παντού, είτε υπόγειες, είτε επίγειες, είτε ακόμη και υποβρύχιες.

Η πόλη πριν τον Αλέξανδρο κατοικούνταν από Έλληνες


Συνέχισε, λέγοντας: «Η ανακάλυψη του Ναού της Θεάς Αφροδίτης από τον πέμπτο αιώνα π.Χ. επιβεβαιώνει ότι είχαμε μια πόλη με ελληνικά στοιχεία πριν ο Αλέξανδρος ιδρύσει την πόλη της Αλεξάνδρειας».

Εξήγησε ότι η παρουσία ενός ναού της Αφροδίτης επιβεβαιώνει ότι σε αυτή τη χώρα ζούσαν Έλληνες και υπήρχε ένα είδος θρησκευτικής ανεκτικότητας επειδή δίπλα στον ελληνικό βρέθηκε ναός του θεού Αμούν.

--

 © mikres-ekdoseis- Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής

διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www. mikres-ekdoseis.gr

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: