26.9.23

Η ιστορία του Ποπάι: Στην πραγματικότητα γεννήθηκε το 1868

 


Λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν ότι ο χαρακτήρας του Ποπάι υπήρχε στην πραγματικότητα. Το πραγματικό του όνομα ήταν Frank 'Rocky' Fiegel, γεννημένος στην Πολωνία στις 27 Ιανουαρίου 1868. Μετανάστευσε με την οικογένειά του στην Αμερική όπου το 1887 εντάχθηκε στο Ναυτικό.

Όταν ο δημιουργός του Ποπάι τον συνάντησε, ήταν ένας συνταξιούχος ναύτης, ο οποίος εργάζονταν στην ταβέρνα του Wiebusch στην πόλη Τσέστερ του Ιλινόις για να καθαρίζει και να διατηρεί την τάξη. 

Είχε τη φήμη ότι συμμετείχε σε μάχες, έτσι είχε ένα παραμορφωμένο μάτι, εξ ου και το όνομά του, «Pop-eye». 


Είχε δείξει τη δύναμή του σε τόσους αγώνες που έγινε ένας τοπικός θρύλος. Κάπνιζε πάντα το πίπες του, γι' αυτό μιλούσε μόνο με τη μία πλευρά του στόματός του.

Όταν ήταν με παιδιά, κρατούσε την πίπα με την άκρη του στόματός του και τους έλεγε τις περιπέτειες της νιότης του, συχνά καυχιόταν για τη σωματική του δύναμη και ισχυριζόμενος δυνατά ότι το σπανάκι είναι το φαγητό που τον κάνει ανίκητο.

Η δημιουργός χαρακτήρων του Popeye, Elzie Crisler Segar, γεννήθηκε στο Τσέστερ και ήταν ένα από τα παιδιά που είχαν το προνόμιο να ακούσουν «ζωντανά» τις ιστορίες του πρώην ναύτη.

--

 © mikres-ekdoseis- Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής

διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www. mikres-ekdoseis.gr

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: