Photo :Associated Press- O Χόκινγκ με τον Πάπα |
Μαίος 2011.
Η πίστη του να περιμένουμε κάτι από τον ουρανό ή η ζωή μετά τον θάνατο, είναι μια φιλολογία των ανθρώπων που φοβούνται το θάνατο. Όταν το μυαλό μας παύσει να λειτουργεί δεν υπάρχει τίποτε πέραν αυτού.
Αυτά δήλωσε ο γνωστός Βρετανός επιστήμονας Στήβεν Χόκινγκ σε μια αποκλειστική συνέντευξή του στην εφημερίδα Guardian του Λονδίνου.
Όταν ήταν 21 ετών οι γιατροί διέγνωσαν μια ασθένεια των κινητικών νευρώνων και του έδωσαν ζωή μερικών ετών.
«Ζω με την πιθανότητα ενός πρόωρου θανάτου, ήδη, από τα 49 μου χρόνια. Δεν φοβάμαι να πεθάνω, αλλά και δεν βιάζομαι να πεθάνω. Έχω τόσα πολλά πράγματα να κάνω», είπε ο επιστήμονας. Η μοίρα τον οδήγησε να απολαύσει πραγματικά την έννοια της ζωή στη δημιουργική της πλευρά.
«Βλέπω τον εγκέφαλο σαν έναν υπολογιστή που σταματά να λειτουργεί όταν πληγούν τα στοιχεία του. Δεν υπάρχει παράδεισος ή μετά θάνατο ζωή για καταστραμμένους …υπολογιστές, αυτό είναι ένα μύθευμα που δημιουργήθηκε για τους ανθρώπους που φοβούνται το σκοτάδι» είπε ο 69χρονος φυσικός.
Πέρα από τη συνέντευξή του, είχε σημειώσει στο βιβλίο του «The Grand Design», που εκδόθηκε το 2009, ότι δεν υπάρχει καμία ανάγκη να έχουμε έναν δημιουργό για να εξηγήσουμε την ύπαρξη του σύμπαντος.
Στη συνέχεια η δήλωσή του υπέπεσε σε δριμεία κριτική από θρησκευτικούς ηγέτες. Ο Hawking επέμενε σε μια σαφή διάκριση μεταξύ της χρήσης του Θεού ως μεταφορικής έννοιας και της πίστης σε έναν παντοδύναμο Δημιουργό, ο οποίος δημιούργησε με έναν γνώμονα το Σύμπαν.
Σήμερα, ο φυσικός, αρνείται ότι υπάρχει κάτι μετά τον θάνατο και συμβουλεύει τους ανθρώπους να είναι προσηλωμένοι στη ζωή και να προσπαθούν να κάνουν το καλύτερο για αυτήν.
Η συνέντευξη του Stephen Hawking δόθηκε λίγο πριν από το συνέδριο ‘Google Zeitgeist’ στο Λονδίνο που θα δώσει διάλεξη με θέμα «Γιατί είμαστε εδώ;»
Σύμφωνα με το κείμενο το οποίο έχει ετοιμάσει και μέρος του διακοίνωσε στην Guardian, οι αμελητέες κβαντικές διακυμάνσεις στην εκκίνηση του σύμπαντος αποτέλεσαν τον ‘σπόρο’ με τον οποίο εξελίχθηκαν αργότερα οι γαλαξίες, τα αστέρια και η ανθρώπινη ζωή.
Ο επιστήμονας εκτίμησε ότι «από το πουθενά ανακύπτουν διαφόρων τύποι συμπάντων και είναι θέμα τύχης, που, μέσα σε κάποιο από αυτά, είμαστε τώρα εδώ»
--
Απόδοση:
2 σχόλια:
Aγαπητέ κατά αρχήν εύγε για το ποιοτικό περιρχόμενο που παρουσίαζεις. Για την παραπάνω ανάρτηση έχω να δηλώσω ότι αφ' ενός ο παραπάνω επιστήμονας είναι αμφιλεγόμενος ....και απόλυτα ελεγχόμενος η δήλωση αυτή περιέχει Ψέμα και αντικροούμενες έννοιες ...διότι το κίνητρο της Ανομίας , της Αναρχίας , και εν τέλει του Διαχωρισμού και της Υποκρισίας που υπάρχει στις Ανθρώπινες Σχέσεις βασίζεται στην θεωρία του Τυχαίου του Τίποτα ( από το τίποτα ερχόμαστε και στο τίποτα καταλήγουμε ) κατά συνέπεια δεν υπάρχει Κρίση και συνέχεια βάση αυτής της Κρίσης.. Θα μπορούσα να γράψω πολλά , θα γράψω το ακόλουθο όμως λόγο του ότι έχω περάσει...απέναντι και επανήλθα και Γνωρίζω ότι υπάρχει μετά το οποίο είναι άμεσα συνδεδεμένο με τα πεπραγμένα μας...
Καλή Συνέχεια
V.P.X.
Συνφωνό με τον προηγούμενο, ο ανθέλληνας που υιοθετει τις αρχαίες μας φιλοσοφίες και τις παρουσιάζει δικές του
tasosmitr@gmail.com
Δημοσίευση σχολίου