4.10.11

Κίνδυνος αποκόλλησης τεράστιου πάγου στις Άλπεις




Οκτώβριος 4,  2011.

Ένα κομμάτι πάγου, μεγέθους ίσου με 12 γήπεδα ποδοσφαίρου πιθανόν να διαχωριστεί από τον παγωμένο όγκο των ελβετικών Άλπεων, σύμφωνα με ανακοίνωση της 4ης Οκτωβρίου από τις τοπικές αρχές, αφού εντοπίστηκαν τεράστιες ρωγμές στη βάση του.


Λόγω του κινδύνου της αποκόλλησής του, σχηματίστηκε μια κυβερνητική ομάδα κρίσης η οποία παρακολουθεί την κατάσταση προληπτικά  καθώς έχουν αποκλειστεί όλες οι διαβάσεις πεζών που βρίσκονται κοντά στο κόμματι πάγου  στην περιοχή Gizen που βρίσκεται σε υψόμετρο 2.800 μέτρων στις βόρειες πλαγιές του  ορεινού όγκου Jungfrau.
Ο επικεφαλής της ομάδας κρίσης, Κρίστιαν Άμπουελ ανέφερε ότι η ενδεχόμενη αποκόλληση του τεράστιου  πάγου θα πέσει προς την κατεύθυνση της Trimilten-Zandbah. Πρόσθεσε ότι δεν ήταν γνωστό πότε θα μπορούσε να γίνει ο πλήρης διαχωρισμός του πάγου από την παγωμένη οροσειρά αλλά εκτίμησε ότι ο ερχομός του χειμώνα και η πτώση της θερμοκρασίας θα  μπορούσαν τον συγκρατήσουν.
Οι θερμοκρασίες στην Ελβετία είναι ασυνήθιστα υψηλές για αυτήν την εποχή του χρόνου αλλά οι μετεωρολόγοι ανακοίνωσαν την Παρασκευή ότι επέρχεται αλλαγή καιρού  με απότομη πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις στην περιοχή.

--


Δεν υπάρχουν σχόλια: