20.11.11

Ιταλία: Φυλάκιση σε 110 μέλη της Μαφίας



Νοέμβριος 20, 2011.

Μιλάνο.

Δικαστήριο του Μιλάνο καταδίκασε σε φυλάκιση 16 ετών, 110 άτομα που συμμετείχαν σε μια από τις πιο μεγάλες οργανώσεις της μαφίας της Καλαβρίας και η οποία είναι γνωστή ως «Ντραγκέτα».

Οι κατηγορούμενοι αποδοκίμασαν την απόφαση των δικαστών για τις ποινές που τους επιβλήθηκαν για τη συμμετοχή τους στην οργάνωση αυτή της Μαφίας.


Οι  πιο μεγάλες ποινές  που επιβλήθηκαν από το δικαστήριο ήταν  σε δύο οικογένειες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Μιλάνο, του Αλεσάντρο Μόνο που καταδικάστηκε σε 16 χρόνια φυλακή και του  Κοζίμο Μπαράνκα με 14 χρόνια φυλακή.

Ο Pasquale Zappia, που ήταν υπεύθυνος για τις επιχειρήσεις της «ndrangheta» στην περιοχή του Μιλάνο, χρειάστηκε να μεταφερθεί με ασθενοφόρο από το δικαστήριο, αφού έπαθε σοκ κατά την αναγγελία της ετυμηγορίας του Δικαστηρίου, το οποίο τον καταδίκασε σε φυλάκιση 12 ετών.

Οι καταδίκες των μαφιόζων ήταν αποτέλεσμα των μεγαλύτερων ιταλικών αστυνομικών επιχειρήσεων που έγιναν κατά τα τελευταία 15 χρόνια και που είχαν στόχο τα μέλη της οργάνωσης «ndrangheta».
Το 2010 η ιταλική αστυνομία συνέλαβε πάνω από 250 υπόπτους σε όλη τη χώρα.
Η οργάνωση ιδρύθηκε στον ιταλικό νότο και κατάφερε συν τω χρόνω να μετακινηθεί στις ευημερούσες περιοχές της βόρειας Ιταλίας.

--
Ansa



Δεν υπάρχουν σχόλια: