22.3.12

Συρία: Οι κατασκοπευτικοί δορυφόροι ανακάλυψαν 9.000 αρχαίους οικισμούς!




Μάρτιος 22, 2012.

 Οι αρχαιολόγοι έχουν ανακαλύψει 9.000 οικιστικές τοποθεσίες στα βορειοανατολικά της Συρίας, οι οποίες πιστεύεται ότι αντιπροσωπεύουν αρχαίους οικισμούς.


Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, ο αριθμός των αρχαιολογικών τοποθεσιών που μέχρι τώρα δεν είχαν εντοπιστεί μπορεί να φθάσει και τις 14.000!

«Χάρη στις τεχνικές της υπολογιστικής επιστήμης μπορεί να κάνει κανείς άμεσα έναν μεγάλο χάρτη που δείχνει το απίστευτο μέγεθος των οικισμών που υπήρχαν στην περιοχή πριν από 7 ή 8 χιλιάδες χρόνια. Όποιος  θα έρθει να εργαστεί για κάποια μελλοντική έρευνα θα γνωρίζει εκ των προτέρων που πρέπει να πάει να κάνει τομές», είπε ο Δρ Ούρ.

 Έχουν, ήδη, σημαδευτεί εννέα χιλιάδες οικισμοί που βρίσκονται σε μια γεωγραφική έκταση 23 χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Σε πολλά σημεία σχηματίζονται ‘τούμπες’ επειδή  επί γενιές οι άνθρωποι έχτιζαν τα σπίτια τους από λάσπη στην ίδια θέση , όπου βρίσκονταν τα παλαιότερα.

Η κατασκόπευση του εδάφους της Συρίας, έφερε και αυτό το αρχαιολογικό αποτέλεσμα, αλλά οι αρχαιολόγοι , λόγω της κακής πολιτικής κατάστασης στη χώρα, αναγκάζονται να αναβάλουν τις εξερευνήσεις για το μέλλον.

--


Δεν υπάρχουν σχόλια: