17.11.12

Διείσδυση Γερμανίας στην Ινδία



Νοέμβριος 17, 2012.

Η Γερμανία προσπαθεί εδώ και πολλά χρόνια να διαδώσει την κουλτούρα της μέσω του Γερμανικού Ινστιτούτου Γκαίτε και τελευταία σημειώνει μεγάλη επιτυχία.


 Σήμερα στην Ινδία η γερμανική γλώσσα διδάσκεται σε χίλια δημόσια σχολεία και  εκτιμάται ότι η γερμανική γλώσσα μέχρι το 2017 θα αποτελεί την πρώτη ξένη γλώσσα στη χώρα.

Ήδη, δέκα χρόνια μετά  την έναρξη της διδασκαλίας η γερμανική είχε απήχηση στους Ινδούς μαθητές   αφού αυτοί οι οποίοι διδάσκονται σήμερα τη γλώσσα της Γερμανίας ανέρχονται στο ένα εκατομμύριο Ινδοί.

«Είναι μια επαναστατική πρωτοβουλία η εκμάθηση της γερμανικής γλώσσας που έχει στόχο την εμβάθυνση των σχέσεων σε όλους τους τομείς μεταξύ των δύο χωρών», δήλωσε ο Πρέσβης της Γερμανίας στο Νέο Δελχί, Μάικλ Στάινερ.

Η Γερμανία ευελπιστεί ότι η γνώση της γερμανικής γλώσσας και της γερμανικής κουλτούρας  θα ανοίξει την  αγορά  σε μία χώρα που έχει πληθυσμό 1, 2 δισεκατομμύρια κατοίκους.

--
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια: