5.11.12

Θεραπευτικό το δηλητήριο του κροταλία για τον καρκίνο


Σχετικό δημοσίευμα από βραζιλιάνικο πόρταλ

Νοέμβριος 5, 2012.

Το δηλητήριο του Κροταλία είναι αποτελεσματικό στη θεραπεία του καρκίνου του δέρματος, σύμφωνα με ανακάλυψη επιστημόνων του Κρατικού Ινστιτούτο της Βραζιλίας «Butantan» που βρίσκεται στο Σάο Πάολο.


Δοκιμές σε ποντίκια ξεπέρασαν και τις πιο αισιόδοξες προσδοκίες των εμπειρογνωμόνων. Το προσδόκιμο ζωής αυξήθηκε σημαντικά στα πειραματόζωα τρωκτικά και επιβράδυνε δραστικά ή σταμάτησε εντελώς την ανάπτυξη του καρκίνου.

Οι επιστήμονες συνεχίζουν τις εκτεταμένες μελέτες σε ζώα. «Μεγαλύτερος στόχος μας είναι  να μάθουμε τη σύνθεση  της πρωτεΐνης αυτής», είπαν οι εμπειρογνώμονες, όπως δημοσιεύει το ρωσικό πρακτορείο Ιτάρ Τας το οποίο επικαλείται ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας του São Paulo.

Το Ινστιτούτο στο Σάο Πάολο ειδικεύεται στη τοξικολογία και προβαίνει σε έρευνες με αράχνες, τροπικά δηλητηριώδη φίδια και σκορπιούς. Οι εμπειρογνώμονες έχουν αναπτύξει διάφορα εμβόλια με βάση το δηλητήριο των ζώων αυτών.

--
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια: