27.1.13

Βέλγιο: Η πλουσιότερη χώρα της Ευρώπης



Ιανουάριος 27, 2013.

Με το κλείσιμο του έτους 2012, πλουσιότεροι Ευρωπαίοι αναδείχθηκαν οι Βέλγοι καθώς το κρατικό απόθεμα έφθασε τα 981 δισεκατομμύρια ευρώ.


Σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης «Eurostat», το 2011, κατά μέσο όρο κάθε Βέλγος είχε στη διάθεσή του κεφάλαια ύψους 67.158 ευρώ ( κατά κεφαλήν εισόδημα).

Το ποσό είναι το υψηλότερο από άλλα κράτη της περιοχής, το Λουεμβούργο είχε 60.366, η Γαλλία 41.407 και η Γερμανία 38.702 ευρώ.

Σε αυτήν την περίπτωση μιλάμε μόνο για την οικονομία της περιοχής. Επίσης, οι Βέλγοι είναι μεγάλοι ιδιοκτήτες ακινήτων. Σύμφωνα με την εθνική τράπεζα του Βελγίου, η συνολική αξία της περιουσίας της βελγικής οικογένειας εκτιμάται σε τρισεκατομμύρια ευρώ.

Οι ειδικοί ισχυρίζονται ότι η κατάσταση στο Βέλγιο είναι πιο ευνοϊκή από ό, τι σε άλλες χώρες, αφού η φορολόγηση είναι χαμηλή στα εισοδήματα από ακίνητα και οι τιμές των ακινήτων είναι σχετικά χαμηλές.

Όπως αναφέρεται, οι φτωχότερες χώρες στην ΕΕ, είναι οι χώρες που εντάχθηκαν πρόσφατα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αυτές είναι η Ρουμανία και η Βουλγαρία.
Βρίσκονται κάτω από το μέσο όρο της ΕΕ,  με 45 % και 42% τοις εκατό αντίστοιχα, γράφει το ρωσικό δημοσίευμα.

--
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια: