5.6.14

Βουλγαρία: Το Δικαστήριο ακύρωσε την παραχώρηση εξόρυξης χρυσού


Ιούνιος 5, 2014.

Σόφια.

Το Ανώτατο Δικαστήριο ανακάλεσε οριστικά την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ακυρώνοντας, έτσι, την παραχώρηση της εξόρυξης μεταλλευμάτων χρυσού και αργύρου στην κατάθεση ‘Ντίκα’ στην ενότητα Βακάρετς στην επαρχία Ράντομιρ όπου βρίσκονται τα χωριά  Γκόρνα Ντικάνι και Ντόλνα Ντικάνι στην περιοχή Πέρνικ.


Αυτό ανακοινώθηκε από το Δικαστήριο. Η υπόθεση είχε εισαχθεί με προσφυγή της «Golden Beach Prima BG» Ltd.

Μετά από πολλά χρόνια, τονίζει το δημοσίευμα, το Δικαστήριο ακυρώνει απόφαση της κυβέρνησης για εκμετάλλευση μεταλλείου χρυσού.

Σημειώνεται ότι ο παραχωρησιούχος είχε ασκήσει έφεση κατά της πρώτης απόφασης που είχε λάβει τριμελής επιτροπή.  Στο δικαστήριο καταγγέλθηκαν το Υπουργικό Συμβούλιο και το Υπουργείο Οικονομίας και Ενέργειας.

Στο δικαστήριο είχαν προσφύγει για την ακύρωση της κυβερνητικής απόφασης οι δήμοι της περιοχής, οργανώσεις και η κοινωνία των πολιτών.

Το πενταμελές Δικαστήριο του Συμβουλίου της Επικρατείας επικύρωσε την πρότερη απόφαση της 27/02/2013 και έκρινε ότι η παραχώρηση για εκμετάλλευση του χρυσού, έγινε από το Υπουργικό Συμβούλιο κατά παράβαση του νόμου που αγνόησε την περιβαλλοντική ζημία στην περιοχή.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια: