5.6.14

Η αποκατάσταση της Ορθόδοξης Μονής Αγίου Γεωργίου στο Κάιρο


Ιούνιος 5, 2014

Ξεκίνησε το τελικό στάδιο της αποκατάστασης του μεγάλου αρχαίου  Ορθόδοξου Μοναστηριού του Αγίου Γεωργίου στο Παλαιό Κάιρο, που πραγματοποιείται με την ευλογία του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, Θεόδωρο Β΄. 


Ο μοναδικός σχεδιασμός του μοναστηριού είναι μια ροτόντα, χτισμένη στο στιλ της Μέσης Ανατολής, σημειώνει το ρωσικό δημοσίευμα που αναφέρεται στον ελληνικό τύπο.

Τα επίσημα εγκαίνια της Μονής μετά την αποκατάστασή της θα γίνουν με μεγαλοπρέπεια παρουσία των επικεφαλής Ιεραρχών της Ορθόδοξης Εκκλησίας και ορισμένων αρχηγών κρατών.

Το μοναστήρι θα ανοίξει μέσα στους επόμενους μήνες, αλλά η ακριβής ημερομηνία δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί.


Η Μονή είχε υποστεί ρωγμές και η επιφάνεια του δαπέδου είχε αποκολληθεί και απειλούνταν η σταθερότητα της τοιχοποιίας, η οποία ήταν πολύ εύθραυστη διότι χτίσθηκε στα θεμέλια ενός τριώροφου ρωμαϊκού πύργου. Ο Ρωμαϊκός Πύργος χρονολογείται από τον 1 μ.Χ. αιώνα και ήταν μέρος του αρχαίου τμήματος της οχύρωσης της παλαιάς πόλης του Καΐρου και έφερε την ονομασία ‘Βαβυλώνα της Αιγύπτου’.

Έτσι, με ένα σχέδιο από κοινού, αρχαιολόγοι, μηχανικοί, αρχιτέκτονες και συντηρητές αρχαιοτήτων περιλαμβάνουν την ομάδα της ενίσχυσης και ανασυγκρότητησης του ρωμαϊκού πύργου και του μετέπειτα Ορθόδοξου ναού, καθώς και την αποκατάσταση των νωπογραφιών των αρχών του 20ου αιώνα, του Κώστα Παρθένη.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια: