5.6.14

Το χασίς βλάπτει στη γονιμότητα των ανδρών


Ιούνιος 5, 2014.

Οι άνδρες που θέλουν να αποκτήσουν παιδιά, πρέπει να απέχουν από το κάπνισμα κάνναβης, καθώς μπορεί να έχουν σοβαρές επιπτώσεις στη γονιμότητά τους.


Το συμπέρασμα αυτό προήλθε από μελέτη, σχετικά με τις επιπτώσεις της χρήσης του χασίς, στη αλλοίωση της φυσικότητας του σπέρματος.

Τα ναρκωτικά αποτελούν βασικό παράγοντα βλάβης σε άνδρες ηλικίας κάτω των 30 ετών, ώστε να μην παράγουν φυσιολογικό αριθμό σπερματοζωαρίων- κάτι που μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη στον οργανισμό μειώνοντας την πιθανότητα απόκτησης απογόνων, σημειώνεται στην έρευνα, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Ειδικοί από τα Πανεπιστήμια του Σέφιλντ και του Μάντσεστερ διαπίστωσαν ότι το κάπνισμα χασίς ήταν το μόνο αρνητικό στοιχείο που επέδρασε την μείωση της παραγωγής γόνιμου σπέρματος, σε μεγάλο βαθμό, ξεπερνώντας κατά πολύ άλλους λόγους, όπως παχυσαρκία, αλκοόλ, κάπνισμα σιγαρέτων ή ένδυσης με σφιχτά ρούχα ή ακόμη και την ποδηλασία.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια: