19.8.14

Βουλγαρία: Κατάθλιψη στην ώριμη γενιά




Αλεξάνδροφ: Μεγάλο μέρος της παλαιότερης γενιάς είναι σε κατάθλιψη, γράφει το βουλγαρικό δημοσίευμα.


Αύγουστος 19, 2014.

Σόφια.

Η τηλεόραση  της Βουλγαρίας, TV7,  έδειξε χθες μια μητέρα που δήλωσε ότι πωλεί όλα τα όργανά της, ακόμη και την καρδιά της, προκειμένου να γλιτώσει την οικογένειά της από τα χρέη, αφού εδώ και καιρό ζούνε στα όρια της φτώχιας. 

Αυτό γίνεται σε μια χώρα, η οποία δεν έχει κανένα ενδιαφέρον για τους πολίτες της, και αυτό ήταν εμφανές από αυτό πού έδειξε, χθες, η τηλεόραση της TV7, με την μητέρα σε απόγνωση.

Η οικονομική εμπειρογνώμονας, Μίκα Ζαίκοβα, θα πει ότι: «η γυναίκα πρόσφερε την καρδιά της για να σώζει τις ζωές των οικείων της», γιατί απλά δεν έχει άλλη επιλογή, αφού το σώμα της έχει κάποια αξία ακόμη.

«Ο κρατικός προϋπολογισμός γίνεται τυχαία, αλλά ο λαός προσπαθεί να διατηρήσει έναν προϋπολογισμό για το νοικοκυριό του περισσότερο σφιχτό. Φοβάται την αβέβαιη προοπτική για το μέλλον. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών οι προϋπολογισμοί των νοικοκυριών είναι πολύ αυστηροί», πρόσθεσε η Ζαίκοβα.

Ενώ, ο κοινωνιστής και ανθρωπιστής Χάρλαν Αλεξαντρόφ θα δώσει  τη δική του ερμηνεία: 

«Η αίσθηση του αδιεξόδου, είναι πολύ χειρότερη από τη φτώχεια. Οι άνθρωποι μπορούν να ζουν φτωχοί, αλλά αυτό το οποίο δεν μπορούν να βιώσουν  είναι σε ένα κόσμο ερειπίων. Μεγάλο μέρος της παλαιότερης γενιάς βρίσκεται σε κατάθλιψη. Κάποτε είχε όνειρα για τους ίδιους και τα παιδιά τους, τώρα ... 

Τώρα, τα πάντα είναι τριτοκοσμικά, τα πάντα είναι προς πώληση, περιουσίες, κόποι, αποταμιεύσεις, ο ίδιος οργανισμός του ανθρώπου, το σώμα του.

Η ανθρώπινη ζωή έχει πάψει να αξίζει και σύμφωνα με την κυβέρνηση (της Βουλγαρίας) τα πάντα είναι αντικείμενα προς πώληση και αυτό, αν μη τι άλλο είναι αρκετά εντυπωσιακό.

Αυτή είναι και η διαφορά μας μεταξύ των χωρών μας και του ανεπτυγμένου κόσμου, όπουη ανθρώπινη ζωή είναι υψίστης σημασίας και όχι ένα εργαλείο προς πώληση», σημειώνει ο κοινωνικός ανθρωπολόγος-социалният антрополог  ,  Χάρλαν Αλεξάντροφ, όπως δημοσιεύει το βουλγαρικό Κρος.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια: