23.10.14

Η Σαουδική Αραβία προειδοποιεί τις γυναίκες που σκέφτονται να οδηγήσουν αυτοκίνητο




Οκτώβριος 23, 2014.

Την Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου, εκδόθηκε από το Σαουδικό υπουργείο Εσωτερικών προειδοποίηση προς τις γυναίκες, που προτίθενται να οδηγήσουν αυτοκίνητο, αψηφώντας την απαγόρευση που επιβλήθηκε από το Βασίλειο, όπως παρουσιάζονται μέσα από ανακοινώσεις τους σε διαδικτυακούς τόπους κοινωνικής δικτύωσης.


Η ανακοίνωση έρχεται πριν την επέτειο της διαδήλωσης της 26ης Οκτωβρίου 2013, όπου δεκάδες γυναίκες της Σαουδικής Αραβίας βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για την απαγόρευση των γυναικών στην οδήγηση του αυτοκινήτου.

Κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης, πέρυσι, συνελήφθησαν οι γυναίκες που πρωτοστάτησαν στη διαδήλωση, όπως αναφέρει το Σαουδικό πρακτορείο ειδήσεων.

«Το υπουργείο Εσωτερικών- σημειώνει το δημοσίευμα- δίνει έμφαση στην εφαρμογή των νόμων και της έννομης τάξης και θα τεθεί εναντίον  σε όποιον με διάφορες πράξεις ή ενέργειες προσφέρει ευκαιρίες να υπονομευθεί η κοινωνική συνοχή. Η κυβέρνηση θα λάβει σκληρή στάση σε όσους ή όσες προσπαθήσουν να διαμαρτυρηθούν ή να διαφωνήσουν  με τις αποφάσεις του Βασιλείου, συμπεριλαμβανομένων των ακτιβιστών για τα ανθρώπινα δικαιώματα, τους φιλελεύθερους, τους ισλαμιστές και των μελών της σιιτικής μειονότητας στη χώρα».

Η Σαουδική Αραβία, είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που απαγορεύει στις γυναίκες να οδηγήσουν αυτοκίνητο, εμποδίζοντας έτσι την ελευθερία στις μετακινήσεις τους, που ενδεχομένως  η ελευθερία αυτή των κινήσεων τους, θα επιδράσει στην ‘αλλοίωση’ της  ηθικής των γυναικών,  που επικρατεί στη χώρα.

--
Υλικό από το αραβικό ‘Ταγιάρ’
--
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια: