5.5.18

Γιγάντιο άγαλμα του Μαρξ αποκαλύφθηκε στη Γερμανία



Στη 200ή επέτειο γέννησης, στην πόλη Τρίερ της Γερμανίας,  έγιναν τα αποκαλυπτήρια του Καρλ Μαρξ, του διάσημου στοχαστή.


Το άγαλμα  είναι χάλκινο ύψους 5,50 μέτρων συμπεριλαμβανομένου και του βάθρου και είναι δώρο από την Κίνα για την γενέτειρα του φιλοσόφου.


Στα αποκαλυπτήρια του παραβρέθηκαν διακόσιοι διακεκριμένοι προσκεκλημένοι μεταξύ αυτών  ο πρωθυπουργός της Ρηνανίας-Παλατινάτου Μάλου Ντρέιερς του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος, Γερμανοί αξιωματούχοι και εκπρόσωποι της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.


Εκατοντάδες φίλοι αλλά και επικριτές της φιλοσοφίας του Μαρξ βρέθηκαν στα αποκαλυπτήρια.


Οι αντι-μαρξιστές επέκριναν έντονα τις αρχές της πόλης Τρίερ για το άγαλμα του Καρλ Μαρξ, τόσο για το υπερφυσικό μέγεθός του όσο και για τη δωρεά από την Κίνα.


Ο Μάρξ, ένας από τους πνευματικούς πατέρες του κομμουνισμού, γεννήθηκε στις 5 Μαΐου 1818 στο Τρίερ και πέρασε τα πρώτα 17 χρόνια της ζωής του εκεί.


Ο Ντρέιερς κατά τα αποκαλυπτήρια δήλωσε «το δώρο της Κίνας αποτελεί πυλώνας και μια γέφυρα συνεργασίας. Η επέτειος είναι μια ευκαιρία να κοιτάξουμε ξανά τον Μαρξ και τον αντιμετωπίσουμε».


Το Σάββατο 5 Μαΐου, έγινε μεγάλη γιορτή στη γενέτειρα του Μαρξ, ενώ  για το απόγευμα προγραμματίσθηκε για το «Mega Marx», λαϊκή γιορτή στην πόλη. Επίσης, έχουν ανοίξει και τρεις μεγάλες εκθέσεις για την επέτειο γέννησης του φιλοσόφου.



(Στοιχεία από την αυστριακή ‘Standard’)


--
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: