28.1.19

Η Ουγγαρία διαφωνεί με τη λογική της Ουάσιγκτον για κυρώσεις


Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν δεν θέλει να καθοδηγείται από την αμερικανική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, ο Όρμπαν βλέπει την Ουγγαρία ως ουδέτερη, όπως η Αυστρία. 

Θέλει να διατηρήσει τη συμμετοχή της χώρας στο ΝΑΤΟ, αλλά δεν πρόκειται να ενταχθεί σε πιέσεις προς την Κίνα και τη Ρωσία.



Επίσης, ο πρωθυπουργός δεν επιθυμεί να στηρίξει τις ευρωπαϊκές χώρες που επιβάλλουν κυρώσεις κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας.


Τη θέση του Όρμπαν εκθείασε  στο κανάλι New Front της Βουλγαρίας, ο δημοσιογράφος και αναλυτής Άλεξ Ζοτέφ.


Όπως επεσήμανε ο  εμπειρογνώμονας, η Ουάσιγκτον χρησιμοποιεί μικρές χώρες με μέτρια οικονομική ικανότητα για να επιβάλει κυρώσεις κατά της Ρωσίας και άλλων χωρών που η Δύση δεν τις συμπαθεί. Ωστόσο, όχι πάντα τα μικρά κράτη συμφωνούν να συμμετάσχουν σε αυτήν τη συνωμοσία και συχνά δεν έχουν λόγους για το κάνουν αυτό.


«Οι ΗΠΑ χειραγωγούν χώρες με στόχο να τις συνδέσουν στην αντιρωσική πολιτική τους, αλλά μετά την ένταξή τους  στα μέτρα κυρώσεων, το μόνο που κάνουν είναι να χάνουν μέσα σε αυτόν τον άχρηστο κύκλο κυρώσεων», επεσήμανε ο εμπειρογνώμονας.


Τώρα πολλές ευρωπαϊκές χώρες βλέπουν το αποτέλεσμα- χάνουν χρήματα εξαιτίας των κυρώσεων κατά της Ρωσίας και για πολλές από αυτές οι απώλειες είναι αρκετά σημαντικές.


Σύμφωνα με τον Όρμπαν, οι μικρές και αδύναμες χώρες δεν νοιώθουν πάντοτε άνετα κάτω από ‘την αγκαλιά’ της ΕΕ. Συνειδητοποιούν ότι κανείς δεν ενδιαφέρεται για τα συμφέροντά τους.


Εξάλλου, σύμφωνα με τον Άλεξ Ζοτέφ, από αυτόν τον αγώνα ωφελείται μόνο η Ρωσία. Η Μόσχα βλέπει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι ομοιογενής, βλέπει χώρες που στοχεύουν στο διάλογο και φυσικά μπορεί αυτός να καταλήξει στην εμφάνιση περισσότερων διαφωνούντων στις επιταγές της ΕΕ.


«Βλέπω ότι θα φθάσουμε  στο γεγονός  που η Ευρώπη και η Ρωσία θα καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και ότι τα συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών δεν θα επικρατήσουν σε αυτόν τον διάλογο», ανέφερε ο σχολιαστής του καναλιού (που κρατά μια σταθερή φιλορωσική θέση).




Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια: