6.2.19

Πάπας Φραγκίσκος: Ιερείς χρησιμοποιούν μοναχές ως σεξουαλικές σκλάβες



Η δημόσια αναγνώριση του Πάπα Φραγκίσκου ότι ιερείς χρησιμοποιούν μοναχές ως «σκλάβες του σεξ» και ότι, ίσως, συνεχίζουν να το κάνουν ακόμη, σηματοδοτεί ένα νέο κεφάλαιο κρίσης στη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, όπως αναφέρει το πρακτορείο  ειδήσεων BNR επικαλούμενο το AFP.




 Την Τρίτη ο Πάπας δήλωσε  ότι καθολικοί ιερείς και επίσκοποι κακοποιούν σεξουαλικά μοναχές και ότι για το θέμα αυτό ο προκάτοχός του, Βενέδικτος XVI είχε διαλύσει ένα μοναστήρι καλογριών  για παρόμοια υπόθεση, το οποίο είχε μετατραπεί σε οίκος ανοχής των ιερέων.

Το Βατικανό εργάζεται για το θέμα εδώ και πολύ καιρό και αρκετοί κληρικοί έχουν διωχθεί από την Εκκλησία, είπε ο Φραγκίσκος.


Το νέο σκάνδαλο έρχεται καθώς η Καθολική Εκκλησία παλεύει με ένα κύμα περιπτώσεων παιδοφιλίας στον κόσμο- από την Ιρλανδία ως τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Αυστραλία.

Η αναγνώριση του νέου σεξουαλικού σκανδάλου από τον  Πάπα έρχεται μετά από βίαιες διαδηλώσεις την περασμένη εβδομάδα,  που προκλήθηκαν από το  γυναικείο περιοδικό του Βατικανού «Ο Εκκλησιαστικός Κόσμος των Γυναικών», που αποκάλυψε βιασμούς καλογριών από Ιερείς και Επισκόπους.


--
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: