15.7.20

Κωνσταντινούπολη: Κατέρρευσε μέρος των ιστορικών τειχών της



Ιούλιος 15, 2020.

Τμήμα των ιστορικών τειχών της Κωνσταντινούπολης κοντά στην Πύλη  Σουλούκουλε, κατέρρευσε.



 Ο Μαχίν Πολάτ, επικεφαλής του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς της IMM, δήλωσε ότι η Κωνσταντινούπολη έχει φτάσει στο σημείο της κατάρρευσης λόγω της παραμέλησης των ιστορικών τειχών της πόλης επί πολλά χρόνια.


Από τη πτώση του τείχους έκλεισε η κυκλοφορία. Μετά την ειδοποίηση, υπηρεσία του Δήμου  έφτασε στην περιοχή και τοποθέτησε μια ταινία ασφαλείας γύρω από τον κατεστραμμένο τοίχο και τα περίχωρά του. 


Στο κλειστό τμήμα του δρόμου, υπάλληλοι του δήμου κατεύθυναν τα εισερχόμενα οχήματα σε παράδρομους. Όπως σημειώνεται δεν υπήρξε απώλεια ζωής και περιουσίας από την πτώση του τείχους.


Σύμφωνα με τον Μαχίρ Πολάτ, από αρχαίο τείχος τουλάχιστον 10 χιλιόμετρα διατρέχουν κίνδυνο κατάρρευσης, εάν δεν συντηρηθούν.


Επεσήμανε ότι τα τείχη της Κωνσταντινούπολης  είναι μέρος της παγκόσμιας κληρονομιάς, «η προστασία τους δεν πρέπει να γίνει με ‘ενέσεις’ σε ορισμένα σημεία του, αλλά για τη διατήρησή τους πρέπει να γίνει εργασία προληπτική με την αρμόζουσα  υλικοτεχνική συντήρηση στο σύνολό τους».





--
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια: