5.1.21

Χιλιάδες αρχαιολογικά ευρήματα από αρχαίους τάφους κατασχέθηκαν στο Τέλ Αβίβ


Ιανουάριος 5, 2021.

Τελ Αβίβ.

Σε επιδρομή της ισραηλινής αστυνομίας και της Αρχής Αρχαιοτήτων, κατασχέθηκαν αντικείμενα που χρονολογούνται από την πρώτη χιλιετία π.Χ έως τον 11ο αιώνα, μεταξύ των οποίων βρίσκονται σπάνια νομίσματα, αγαλματίδια της ελληνιστικής και ρωμαϊκής περιόδου καθώς και κεραμικά, όπως σημειώνει ισραηλινό δημοσίευμα.

Συνελήφθησαν τρία άτομα, μεταξύ των οποίων ο ένας ήταν ιδιοκτήτης γκαλερί στην ισραηλινή πρωτεύουσα.

Τους τελευταίους μήνες, το τμήμα κλοπής της Αρχής Αρχαιοτήτων, η αστυνομία και η φορολογική αρχή παρακολουθούσαν τους υπόπτους και σήμερα το πρωί (χθες) η έρευνα έγινε δημόσια και πραγματοποιήθηκαν επιδρομές στα κτήρια.


 Μεταξύ άλλων, ανακαλύφθηκαν εκατοντάδες αρχαία νομίσματα - μερικά από αυτά πολύ σπάνια - πολύτιμοι λίθοι με κοσμήματα και μέρη γλυπτών. Βρέθηκαν επίσης ειδώλια και κεφάλια θεών της ρωμαϊκής περιόδου, δεκάδες αγγεία κεραμικής από την ελληνιστική περίοδο, τελετουργικά αντικείμενα και άλλα.

 Δεν είναι σαφές εάν οι τοποθεσίες από τις οποίους λεηλατήθηκαν οι αρχαιότητες είναι στο Ισραήλ ή σε γειτονικές χώρες και ορισμένες ίσως έχουν λεηλατηθεί στην Αφρική και τη Νότια Αμερική, σημειώνει το δημοσίευμα.

--

 © mikres-ekdoseis- Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www. mikres-ekdoseis.gr

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: