2.6.12

Βούλγαροι αρχαιολόγοι βρήκαν τάφο …Βρικόλακα!



Ιούνιος 2, 2012.

Μεγάλη δημοσιότητα πήρε η ανακάλυψη ενός τάφου που χαρακτηρίστηκε από τους Βούλγαρους αρχαιολόγους ως  ‘τάφος ενός αιμοσταγούς βαμπίρ’.



Ο τάφος ανακαλύφθηκε πριν από δύο ημέρες στο πίσω μέρος του ναού  του Αγ. Νικολάου στη Σωζόπολη της Βουλγαρίας και ο σκελετός που βρέθηκε έχει στο στήθος έναν σιδερένιο λοστό. 

Ο τάφος χρονολογείται  μεταξύ του 12ου και 13ου αιώνα και εκείνη την εποχή, σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, υπήρχε η προκατάληψη για βρικόλακες που έπιναν το αίμα των ανθρώπων και ως μόνη λύση ήταν να θανατωθούν με λοστό.

Γύρω από την εκκλησία του Αγ. Νικολάου στη Σωζόπολη βρέθηκαν περίπου 15 ακόμη τάφοι, από τους ανθρώπινους σκελετούς μόνον ένας είχε ένα δόρυ στο στήθος. 

Βρέθηκαν ακόμη οπλισμός ενός ιππότη μεσαιωνικής εποχής, όπως δήλωσε ο επικεφαλής του τοπικού αρχαιολογικού μουσείου, Ντίμιταρ Ντένεφ.


Στην περιοχή και παλαιότερα είχαν ανακαλυφθεί σκελετοί βρικολάκων και σύμφωνα με το διευθυντή του αρχαιολογικού μουσείου της Σόφιας, οι κάτοικοι πίστευαν στους «ανθρώπους βαμπίρ» και έπρεπε να τους σκοτώσουν με ξύλινο η σιδερένιο λοστό τρυπώντας τους το στήθος στο σημείο της καρδιάς.


--


Δεν υπάρχουν σχόλια: