13.7.12

Οι Ραβίνοι απαιτούν να συνεχιστεί η περιτομή στη Γερμανία



Ιούλιος 13, 2012.

Στη διάσκεψη των Ορθοδόξων Ραβίνων της Ευρώπης, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι από όλες τις εβραϊκές κοινότητες της γηραιάς ηπείρου, κάλεσαν τους Εβραίου της Γερμανίας να συνεχίσουν  την περιτομή των αρσενικών νηπίων, παρά τη δικαστική απόφαση με την οποία ποινικοποιείται αυτή η πρακτική.


 Η διάσκεψη η οποία χαρακτηρίστηκε ‘έκτακτης ανάγκης’ έγινε στο Βερολίνο, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι  η πρακτική της περιτομής του πέους του νηπίου κατά την όγδοη ημέρα της ζωής του, αποτελεί θεμελιώδη αρχή του Ιουδαϊσμού.

 Τον Ιούνιο ένα γερμανικό δικαστήριο της Κολωνίας έκρινε ότι η πρακτική της περιτομής,  οποία γίνεται τόσο στους Εβραίους όσο και στους Μουσουλμάνους, προκαλούν σοβαρές σωματικές κακώσεις.

Η απόφαση αυτή του δικαστηρίου εκδόθηκε μετά από μια περίπτωση μιας περιτομής κατά την οποία ένα νήπιο μουσουλμανικής οικογένειας έκανε την επέμβαση  κατόπιν αιτήματος των γονέων και από την μόλυνση κατέληξε.

Οι Μουσουλμανικές και οι Εβραϊκές οργανώσεις στην Ευρώπη με κοινή δήλωσή τους απαίτησαν από το γερμανικό κοινοβούλιο να αποσαφηνίσει την κατάσταση.
Στη Γερμανία ζουν περίπου 4 εκατομμύρια μουσουλμάνοι και 200 χιλιάδες Εβραίοι.


--



Δεν υπάρχουν σχόλια: