19.2.13

Ρουμανία: Εξάρθρωση ισραηλινού δικτύου ωαρίων




Φεβρουάριος 19, 2013.

Η ρουμανική αστυνομία εξάρθρωσε ένα διεθνές δίκτυο εμπορίας ωαρίων που έχουν άμεση σχέση με ισραηλινούς επιστήμονες για τη δημιουργία τεχνητής γονιμοποίησης. 
Το περιστατικό έγινε λίγους μήνες μετά  την καταδίκη πολλών γιατρών στο Ισραήλ για παρόμοια περίπτωση.


Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατατέθηκαν από την αστυνομία και την εισαγγελία της Ρουμανίας, στο εγκληματικό δίκτυο συμμετείχαν 11 άτομα, συμπεριλαμβανομένων Ισραηλινών γιατρών  και Διευθυντών Κλινικών του Βουκουρεστίου της Ρουμανίας.

Στην ανακοίνωση δεν αναφέρονται πόσα άτομα συνελήφθησαν, ούτε η ταυτότητά τους χάριν της έρευνας, όπως αναφέρει το δημοσίευμα.

Οι ανακριτικές αρχές ανέφεραν ότι οι ύποπτοι πλησίαζαν Ρουμάνες- ως επί το πλείστον, φτωχών σπουδαστριών και φοιτητριών και πλήρωναν από 600 έως 800 ευρώ για τα ωάριά τους.

Το οργανικό υλικό κατόπιν πωλούνταν στο Ισραήλ σε ζευγάρια που αναζητούσαν τεχνητή γονιμοποίησης κοστολογώντας τη διαδικασία περί τα 4.000 ευρώ.

Το Νοέμβριο η ρουμανική δικαιοσύνη καταδίκασε ερήμην τέσσερις Ισραηλινούς γιατρούς σε πέντε χρόνια φυλάκιση για συνέργεια σε δίκτυο εμπορίας ωαρίων, σημειώνει το Cross, επικαλούμενο τη βουλγαρική τηλεόραση «бтв».

--
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια: