7.5.13

Αμφορέας και σκελετοί βρέθηκαν στην Πελοπόννησο



Μάιος 7, 2013.

Αμφορέας σε άριστη κατάσταση και τρεις σκελετοί βρέθηκαν, τις παραμονές του Πάσχα, στην περιοχή της Ηλείας, στη βορειοδυτική Πελοπόννησο, στην Ελλάδα.


Κάτοικος της περιοχής δήλωσε ότι ο αμφορέας βρέθηκε σε τοποθεσία, όπου οι κατσίκες του σκάλιζαν το έδαφος για να βρουν τροφή.

Ο ιδιοκτήτης, ενημέρωσε αμέσως την αστυνομία, η οποία με τη σειρά της την Αρχαιολογική Υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού της Ελλάδας. Οι αρχαιολόγοι πήγαν δύο φορές, συνέλεξαν τα ευρήματα και τα μετέφεραν σε ειδικά εργαστήρια.

Οι επιστήμονες, δεν έχουν ακόμη ανακοινώσει για τα ευρήματα, αλλά σύμφωνα με τον κάτοικο της περιοχής, φαίνεται να έχουν εκπλαγεί από τις αρχαιολογικές ανακαλύψεις σε αυτήν την τοποθεσία.

Παρατηρητές, επιπλέον, αναφέρουν ότι δεν υπάρχει αρχαιολογικός χώρος στην περιοχή. Μετά τις γιορτές οι επιστήμονες σκοπεύουν να μελετήσουν την περιοχή.
Σύμφωνα με τους ελληνικούς νόμους, όλα τα αρχαιολογικά ευρήματα στην Ελλάδα, ανήκουν στο κράτος και οι πολίτες τους υποχρεούνται να αναφέρουν αμέσως κάθε εύρημα στην αστυνομία, γράφει το ρωσικό Νόβοστι.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια: